Ορισμένες Εταιρείες δήλωσαν ότι οι Νέες Αιτήσεις, το τελευταίο δίμηνο, έχουν πέσει κάτω από το 30% των προηγούμενων μηνών, ενώ ταυτόχρονα έχουν αυξηθεί απότομα οι Εξαγορές των Συμβολαίων του χαρτοφυλακίου τους. Ορισμένες άλλες ισχυρίστηκαν ότι ο αριθμός των Νέων Αιτήσεων Ζωής παραμένει αμετάβλητος και οδεύουν για ένα ελαφρά βελτιωμένο κλείσιμο του 2008 σε σχέση με το 2007. Ο κλάδος του Αυτοκινήτου παρουσιάζει μεγάλες αποκλίσεις από εταιρεία σε εταιρεία και είναι δύσκολο να βγάλει κανείς συμπεράσματα, λόγω των ομαδικών μετακινήσεων αρκετών χαρτοφυλακίων.
Οι καταστάσεις θυμίζουν τις τραπεζικές μεταφορές υπολοίπων από Τράπεζα σε Τράπεζα λόγω των προσφορών των πολύ χαμηλών επιτοκίων που προσφέρει ο ανταγωνισμός.
Στοιχεία για την Ασφαλιστική Αγορά θα έχουμε μόλις κλείσει ο χρόνος και το πρώτο δίμηνο του 2009. Οι Εταιρείες, ούτως ή άλλως, βρίσκονται υπό το καθεστώς του Crisis Management και προετοιμάζονται για ακόμα χειρότερες μέρες. Ελπίζουμε η Κρίση να περάσει χωρίς μεγάλους «τραυματισμούς» !
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Με 834,6 εκ. ευρώ παραγωγή η Εθνική Ασφαλιστική το 2025

Το «Και Αν Συμβεί» μετασχηματίζεται σε “Your Insurance Tribe

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς

Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση

Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης

Στρατηγική συνεργασία NAK Insurance Brokers & Terra Pindus







