
Άλλη μία δικαστική διαμάχη έρχεται να προστεθεί στις χιλιάδες αγωγές με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Johnson & Johnson διεθνώς. Δικαστήριο στην Αυστραλία αποφάνθηκε υπερ 1350 γυναικών που προσέφυγαν κατά της Ethicon θυγατρικής εταιρείας της Johnson & Johnson για ελαττωματικό κολπικό πλέγμα.
Μετά από δικαστική διαμάχη επτά ετών το δικαστήριο αποφάσισε ότι η εταιρεία παραπλάνησε τις ασθενείς και τους χειρουργούς. Πολλοί ασθενείς κατήγγειλαν στην αγωγή αιμορραγίες και χρόνιους πόνους. Η Julie Davis που ξεκίνησε την αγωγή τόνισε ότι “συμπεριφέρθηκαν στις γυναίκες σαν πειραματόζωα, μας είπαν ψέμματα και δεν έκαναν τίποτα για να μας βοηθήσουν”.
Υπενθυμίζεται ότι η Johnson & Johnson βρίσκεται σε νομικές διαμάχες για την κρίση οπιοειδών, για φάρμακο που οδήγησε σε γυναικομαστία σε άνδρα, για το ταλκ και τις χιλιάδες αγωγές περί γυναικείου καρκίνου.
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Ασφάλιση υγείας: Τι έδειξε η «ακτινογραφία» για τις αυξήσεις
Ν. Κεραμέως: "Ανοιχτά" ΤΕΑ, φορητότητα και κίνητρα ασφάλισης
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Αγωγές και από τη Δυτική Βιρτζίνια σε J&J και Teva για τα αναλγητικά

Μελέτη: Πώς οι ασφαλιστικές δυσχεραίνουν την αντιμετώπιση της επιδημίας οπιοειδών στις ΗΠΑ

Αποζημίωση 40 εκατ. δολ. σε δύο γυναίκες για το ταλκ της J&J

Δικαστής απέρριψε το αίτημα καρκινοπαθών σε σχέση με την πτώχευση της θυγατρικής της J&J

Επιδημία οπιοειδών: 40,5 εκατ. αποζημίωση από την Johnson & Johnson

Επαναφορά υπόθεσης του 1986 για καρκίνο από το ταλκ της J&J

Εξετάζει σχέδιο εκκαθάρισης των χιλιάδων αγωγών για το ταλκ η J&J


















