
Ολική καταστροφή από το τσουνάμι που σηκώθηκε μετά από το σεισμό της περασμένης εβδομάδας βόρεια της Σάμου υπέστησαν 15 επιχειρήσεις του νησιού, ενώ σε ακόμη 130 καταγράφηκαν ζημιές μικρότερης κλίμακας, που οφείλονται στο σεισμό αυτό κάθε αυτό.
Του Πλάτωνα Τσούλου
Τα ανωτέρω αναφέρουν πληροφορίες του id σύμφωνα με τις οποίες δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί το πόσες ζημιές ήταν ασφαλισμένες.
Σε ότι αφορά τις καταστροφές σε κατοικίες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται πως είναι αρκετές εκατοντάδες. Υπολογίζεται ότι σοβαρές ζημιές υπέστησαν τουλάχιστον 600 κτίρια στο νησί, ωστόσο σε κάθε περίπτωση η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται. Ακριβής εικόνα θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες.
Όσον αφορά τις ασφαλιστικές εταιρείες, σε όσες ανακοινώθηκαν ζημιές έχουν ήδη τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα για την ταχύτερη δυνατή διευθέτησή τους, ώστε, είτε πρόκειται για ιδιοκτήτες ακινήτων είτε για επιχειρηματίες, οι αποζημιώσεις να τρέξουν άμεσα.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Φυσικές καταστροφές: Άνω του €1,2 δισ. οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις από το 1993

Φυσικές Καταστροφές: Μέσω πλατφόρμας οι αποζημιώσεις - Συνεδριάζει στις 21/10 το Παρατηρητήριο Ασφάλισης

Τα 21 μέλη στη νέα σύνθεση του Συμβουλίου Ιδιωτικής Ασφάλισης έναντι Φυσικών Καταστροφών

Τεράστιες ζημιές στο Οροπέδιο Λασιθίου από τις βροχές (video)

Στις 15 Οκτωβρίου η η ΕΑΕΕ μιλά για τις φυσικές καταστροφές και την ανθεκτικότητα

Φυσικές Καταστροφές: Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα

Swiss Re: Από τους καύσωνες έως το Ελ Νίνιο (video)



















