
Ολική καταστροφή από το τσουνάμι που σηκώθηκε μετά από το σεισμό της περασμένης εβδομάδας βόρεια της Σάμου υπέστησαν 15 επιχειρήσεις του νησιού, ενώ σε ακόμη 130 καταγράφηκαν ζημιές μικρότερης κλίμακας, που οφείλονται στο σεισμό αυτό κάθε αυτό.
Του Πλάτωνα Τσούλου
Τα ανωτέρω αναφέρουν πληροφορίες του id σύμφωνα με τις οποίες δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί το πόσες ζημιές ήταν ασφαλισμένες.
Σε ότι αφορά τις καταστροφές σε κατοικίες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται πως είναι αρκετές εκατοντάδες. Υπολογίζεται ότι σοβαρές ζημιές υπέστησαν τουλάχιστον 600 κτίρια στο νησί, ωστόσο σε κάθε περίπτωση η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται. Ακριβής εικόνα θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες.
Όσον αφορά τις ασφαλιστικές εταιρείες, σε όσες ανακοινώθηκαν ζημιές έχουν ήδη τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα για την ταχύτερη δυνατή διευθέτησή τους, ώστε, είτε πρόκειται για ιδιοκτήτες ακινήτων είτε για επιχειρηματίες, οι αποζημιώσεις να τρέξουν άμεσα.
Σχόλια

Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
Γιατί το 2026 θα κάνει τη διαφορά στις ασφαλίσεις οχημάτων;
17 έως 21 Αυγούστου τι πληρώνουν e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ
Θέση εργασίας στην Cover: Διαχείριση Ασφαλιστικών Εργασιών Κλάδου Ζωής & Υγείας
Η ΕΑΔΕ για την νέα Εγκύκλιο της Generali
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Όταν οι νόμοι φέρνουν έσοδα στις ασφαλιστικές

Ιντερσαλόνικα: Να εξεταστεί η υποχρεωτική ασφάλιση κατοικιών

Πυρκαγιές: “Η Ασφαλιστική Κοινότητα, η Κοινωνική Ευθύνη και η Αποστολή της”

Πλημμύρες: Στην 10η θέση σε οικονομικές επιπτώσεις η Ελλάδα

Μεγάλες ζημιές σε επιχειρήσεις από τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο

Οι φυσικές καταστροφές αλλάζουν τον χάρτη της ασφάλισης

Φυσικές καταστροφές: Η ασφάλιση ως μοχλός ανθεκτικότητας


















