ERGO

50 εκατ. ευρώ από την Παγκρήτια Τράπεζα για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων

Νέα σύμβαση, την 7η κατά σειρά, υπέγραψε την Πέμπτη 16/2/2017 στην Αθήνα η Παγκρήτια Τράπεζα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ύψους 50 εκ. € με σκοπό τη χρηματοδότηση έργων μικρομεσαίων και μεσαίας κεφαλαιοποίησης επιχειρήσεων, με παροχή επενδυτικών δανείων και ρευστότητας με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους της Κυβέρνησης ο [...]

Groupama
50 εκατ. ευρώ από την Παγκρήτια Τράπεζα για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων

Νέα σύμβαση, την 7η κατά σειρά, υπέγραψε την Πέμπτη 16/2/2017 στην Αθήνα η Παγκρήτια Τράπεζα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ύψους 50 εκ. € με σκοπό τη χρηματοδότηση έργων μικρομεσαίων και μεσαίας κεφαλαιοποίησης επιχειρήσεων, με παροχή επενδυτικών δανείων και ρευστότητας με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Αν. Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ κ. Κ. Γαλιάτσος, και ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Κ. Βαρλαμίτης.

Τη συμφωνία υπέγραψαν από την πλευρά της ΕΤΕπ ο Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος για τις χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα, κ. Jonathan Taylor και από την πλευρά της Παγκρήτιας Τράπεζας ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Μυρτάκης. Η συγκεκριμένη συμφωνία ενσωματώνει την πρωτοβουλία της ΕΤΕπ «Απασχόληση για νέους», προσφέροντας επιπλέον οικονομικά πλεονεκτήματα σε επιχειρήσεις που προωθούν τη νεανική απασχόληση, υπογράφεται δε στην κατάλληλη χρονική στιγμή ώστε να συνεισφέρει ενεργά και αποφασιστικά στην ενδυνάμωση των επιχειρηματιών, στη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης και στην ενδυνάμωση της νεανικής απασχόλησης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Παγκρήτια πρόκειται να αξιοποιήσει το ποσό των 50 εκ. € δανειοδοτώντας μικρομεσαίες και μεσαίας κεφαλαιοποίησης επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, της γεωργίας και των υπηρεσιών, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τα ανταγωνιστικά επιτόκια ώστε να μπορέσουν να μεταξύ άλλων να συμβάλουν αποτελεσματικά και στην αντιμετώπιση του υψηλού βαθμού ανεργίας των νέων.

Στις δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ και υπεύθυνος για τις χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα, κ. Jonathan Taylor τόνισε: «Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να συμβάλλω στην περαιτέρω επέκταση της φιλόδοξης νέας πιστοδοτικής πολιτικής της ΕΤΕπ προς τις μικρομεσαίες και μεσαίας κεφαλαιοποίησης επιχειρήσεις, που είναι ζωτικοί πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.

pagkritia_1pagkritia_1Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι προσανατολισμένη στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, καθώς και της επένδυσης στους νέους. Η Παγκρήτια διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στην ελληνική περιφέρεια, κύρια στην Κρήτη και οι συντονισμένες προσπάθειές μας θα βοηθήσουν περισσότερες επιχειρήσεις σ΄όλη τη χώρα να επεκτείνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας ειδικά για νέους, που αντιπροσωπεύουν και το μέλλον της χώρας».

Στο χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας κ. Νίκος Μυρτάκης, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης και των φορέων για την παρουσία τους στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ κ. Taylor για την πολυετή άριστη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την εμπιστοσύνη προς την Παγκρήτια Τράπεζα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Φέτος η Παγκρήτια Τράπεζα κλείνει μια 10ετία επιτυχημένης συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Στο διάστημα αυτό υπεγράφησαν συμφωνίες συνολικού ύψους περίπου 250 εκ. €, ποσό που συνεισέφερε στη δημιουργία και διατήρηση βιώσιμων επιχειρήσεων και θέσεων απασχόλησης. Ενδεικτικά, μόνο μέσω των δύο προηγούμενων συμβάσεων, ύψους 70 εκ. € δημιουργήθηκαν 500 νέες θέσεις εργασίας και διατηρήθηκαν πάνω από 3.000. Είναι σημαντικό και αποτελεί τιμή για την τράπεζά μας, ότι η ΕΤΕπ αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του ρόλου της Παγκρήτιας στην Ελληνική περιφέρεια και ιδιαίτερα στην Κρήτη. Το ποσό της νέας συμφωνίας θα υποστηρίξει έμπρακτα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αναπτυσσόμενους τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, ο αγροδιατροφικός τομέας, οι εξαγωγές, αλλά και τομείς που δοκιμάζονται όπως το εμπόριο και η μεταποίηση, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν νέες και θα διατηρηθούν υφιστάμενες θέσεις απασχόλησης».

Orizon
Carglass

Σχόλια

Φόρτωση...
Neos Poseidon
Syndea
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121