
Στις προϋποθέσεις για τη σύμπραξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα αναφέρθηκε ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος της ΕΑΕΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurοlife ERB, μιλώντας στο συνέδριο του Ygeiamou.gr.
Όπως εξήγησε η ασφαλιστική αγορά έχει ζητήσει παρεμβάσεις σε τρεις τομείς: α)την εφαρμογή πρωτοκόλλων για τον έλεγχο του κόστους, β) τα ΣΔΙΤ με τη Διάθεση δωματίων των δημοσίων νοσοκομείων στις ασφαλιστικές εταιρείες και γ) την έκπτωση των δαπανών για την ασφάλιση υγείας ώστε να δοθούν κίνητρα στους πολίτες να ασφαλιστούν.
Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ αναφέρθηκε επίσης στην κουλτούρα των Ελλήνων για το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης και το “κενό” στην ασφαλιστική κάλυψη των Ελλήνων. Οι Έλληνες δαπανούν ποσό ίσο με το 0.8% του ΑΕΠ για κεφαλαιοποιητικά προγράμματα, καλύπτουν εξαιρετικά μεγάλο ο μέρος των δαπανών υγείας από τον οικογενειακό τους προυπολογισμό και ασφαλίζουν σε πολύ μικρό ποσοστό την περιουσία τους.
Ο κ. Σαρρηγεωργίου ανέφερε ότι η ασφαλιστική αγορά μπορεί να συμβάλλει στην κοινωνία και την οικονομία ακόμα σε μεγαλύτερο βαθμό, με τον καταναλωτή να προστατεύεται πλήρως βάσει του νομοθετικού πλαισίου που υπάρχει στην Ευρώπη.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας

220 εκατ. ευρώ “πρόσθετη” παραγωγή στις ασφαλιστικές

Η ΕΑΕΕ και η UNSAR πραγματοποίησαν ημερίδα για την Περιβαλλοντική Ευθύνη στη Ρουμανία

ΕΑΕΕ – ΣΕΜΑ: Ενημερωτική εκδήλωση για την Ασφάλιση Πιστώσεων & Εγγυήσεων

ΕΑΕΕ και η ΑΝΙΑ βάζουν στο επίκεντρο την περιβαλλοντική ευθύνη








