
Ένορκο δικαστήριο στις ΗΠΑ επιδίκασε σε διαδηλωτή που χτυπήθηκε δύο φορές με βλήματα σκληρού αφρού που εκτόξευσε η αστυνομία του Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων το 2020 αποζημίωση 3,75 εκατ. δολ.
Οι ένορκοι αποφάνθηκαν ότι το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες ήταν αμελές όταν ένας ή περισσότεροι από τους αξιωματικούς πυροβόλησαν τον Asim Jamal Shakir Jr., ανέφεραν οι Los Angeles Times.
Ο Shakir κινηματογραφούσε όταν αναγνώρισε τον αξιωματικό της αστυνομίας και θείο του ανάμεσα στον σχηματισμό. Άρχισε να του φωνάζει: «Οι πρόγονοί μας αναποδογυρίζουν στον τάφο τους αυτή τη στιγμή!» Ο Σακίρ ισχυρίζεται ότι ο θείος του, Έρικ Άντερσον, ζήτησε στη συνέχεια από άλλους αξιωματικούς να ρίξουν ένα βλήμα από σκληρό αφρό εναντίον του.
Ο δικηγόρος πολιτικών δικαιωμάτων Carl Douglas, ο οποίος κατέθεσε τη μήνυση εκ μέρους του Shakir, είπε ότι ελπίζει ότι οι μεγάλες αποζημιώσεις που επιδικάστηκαν να σηματοδοτήσουν ότι παρόμοιες πράξεις αστυνομικής βίας δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Η απόφαση πρέπει να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η Κάρεν Ρίτσαρντσον, εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα της πόλης, είπε στους Times ότι το γραφείο της δεν θα προβεί σε κανένα σχόλιο για την απόφαση των ενόρκων.
Στη δίκη, η ομάδα υπεράσπισης προσπάθησε να ανασυνθέσει τα γεγονότα εκείνης της ημέρας με βίντεο από κάμερα σώματος και ζωντανή ροή στο Instagram.
Ο Σακίρ χτυπήθηκε μια φορά και μετά μια δεύτερη ενώ έσκυβε για να πάρει ένα τηλέφωνο που του έπεσε από το χέρι από το πρώτο βλήμα, σύμφωνα με τη μήνυση.
Ο Shakir χρειάστηκε να πάει σε φυσικοθεραπεία για ένα χρόνο λόγω του τραυματισμού στο χέρι του και εξακολουθεί να υποφέρει από πόνους, είπε ο δικηγόρος του.
Μια εσωτερική έρευνα του τμήματος αποκάλυψε ότι η λιγότερο θανατηφόρα δύναμη που τραυμάτισε τον Σακίρ δεν αναφέρθηκε ποτέ, είπε ο Ντάγκλας.
Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων που συγκλόνισαν το έθνος μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία στη Μινεάπολη.
Η πόλη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια μεγάλη ομαδική αγωγή από το Black Lives Matter-Los Angeles και άλλες ομάδες σχετικά με τον χειρισμό της στις διαδηλώσεις του 2020, σύμφωνα με τους Times.
Σχόλια

Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2
ΕΙΑΣ: Απονομή ευρωπαϊκών πιστοποιήσεων στους αποφοίτους των προγραμμάτων EFICERT SQF3 & SQF4
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
Κυκλοφόρησε ο οδηγός «Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας 2025-2026»
ΤΝ, θέματα υγείας & εταιρικές ενημερώσεις στα πιο αποτελεσματικά δολώματα phishing στον χώρο εργασίας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Μπλόκο των μεγάλων καναδικών τραπεζών στους AI agents

Λύση αντασφάλισης έναντι πανδημιών από Aon και Munich Re

Kαλύπτει η κυβερνοασφάλιση τις απώλειες τροφίμων;

Αλλαγή ηγεσίας στην NN Group

CONTSHIP JET: Βυθίστηκε μετά από επίθεση drones στη Μαύρη Θάλασσα

Συλλήψεις στελεχών της Turkiye Sigorta για χειραγώγηση της αγοράς

Νο1 ασφαλιστικό brand αξίας 30,7 δις η Allianz

















