Eurolife

Atradius: Βαρόμετρο Συναλλακτικής Συμπεριφοράς / Αμερικάνικη Ήπειρος

Δημοσιοποιήθηκε από την Atradius το Βαρόμετρο Συναλλακτικής Συμπεριφοράς / Αμερικάνικη Ήπειρος /Σεπτέμβριος 2013 με θέμα “Ταμειακή ροή: η μεγαλύτερη πρόκληση για τις επιχειρήσεις το τρέχον έτος”. Σύμφωνα με την έκθεση, οι επιχειρήσεις στην αμερικανική ήπειρο εκφράζουν ανησυχίες αναφορικά με τη διατήρηση επαρκούς ταμειακής ροής κατά το τρέχoν έτος, θεωρώντας πως αυτή θα είναι μία από τις [...]

Ethniki
Atradius: Βαρόμετρο Συναλλακτικής Συμπεριφοράς / Αμερικάνικη Ήπειρος

AtradiusΔημοσιοποιήθηκε από την Atradius το Βαρόμετρο Συναλλακτικής Συμπεριφοράς / Αμερικάνικη Ήπειρος /Σεπτέμβριος 2013 με θέμα “Ταμειακή ροή: η μεγαλύτερη πρόκληση για τις επιχειρήσεις το τρέχον έτος”.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι επιχειρήσεις στην αμερικανική ήπειρο εκφράζουν ανησυχίες αναφορικά με τη διατήρηση επαρκούς ταμειακής ροής κατά το τρέχoν έτος, θεωρώντας πως αυτή θα είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν. Οι απόψεις αυτές συμβαδίζουν με τις αντίστοιχες των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Στον Καναδά και τις ΗΠΑ τα ανείσπρακτα που προέρχονται από εξαγωγές αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή, ενώ αντίθετα στο Μεξικό και τη Βραζιλία εμπνέουν ανησυχία τα ανείσπρακτα που προέρχονται από εγχώριες πωλήσεις.

Η έρευνα Συναλλακτικής Συμπεριφοράς Σεπτέμβριος 2013 που καλύπτει συναλλαγές προϊόντων και υπηρεσιών μεταξύ επιχειρήσεων στη Βραζιλία, τον Καναδά, το Μεξικό και τις ΗΠΑ, αναδεικνύει το γεγονός πως παρά τη μέτρια βελτίωση της οικονομικής κατάστασης, η δημιουργία και διατήρηση επαρκούς ταμειακής ροής παραμένει πρώτη προτεραιότητα. Τα περιστατικά αφερεγγυότητας, η μικρή αύξηση πωλήσεων, η τραπεζική χρηματοδότηση και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές συνεισφέρουν στην πρόκληση του επιχειρείν.

Ακολουθεί η έκθεση:

Οι επιχειρήσεις στην αμερικανική ήπειρο εκφράζουν ανησυχίες αναφορικά με τη διατήρηση επαρκούς ταμειακής ροής κατά το τρέχoν έτος, θεωρώντας πως αυτή θα είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν. Οι απόψεις αυτές συμβαδίζουν με τις αντίστοιχες των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Στον Καναδά και τις ΗΠΑ τα ανείσπρακτα που προέρχονται από εξαγωγές αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή, ενώ αντίθετα στο Μεξικό και τη Βραζιλία εμπνέουν ανησυχία τα ανείσπρακτα που προέρχονται από εγχώριες πωλήσεις.

Η έρευνα Συναλλακτικής Συμπεριφοράς Σεπτέμβριος 2013 που καλύπτει συναλλαγές προϊόντων και υπηρεσιών μεταξύ επιχειρήσεων στη Βραζιλία, τον Καναδά, το Μεξικό και τις ΗΠΑ, αναδεικνύει το γεγονός πως παρά τη μέτρια βελτίωση της οικονομικής κατάστασης , η δημιουργία και διατήρηση επαρκούς ταμειακής ροής παραμένει πρώτη προτεραιότητα. Τα περιστατικά αφερεγγυότητας, η μικρή αύξηση πωλήσεων, η τραπεζική χρηματοδότηση και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές συνεισφέρουν στην πρόκληση του επιχειρείν.

Για τους ερωτηθέντες στον Καναδά και τις ΗΠΑ, τα ανείσπρακτα που προέρχονται από εξαγωγές αποτελούν μεγαλύτερη απειλή απ’ τα ανείσπρακτα που προέρχονται από τις εγχώριες πωλήσεις. Στις ΗΠΑ 6,7% των ανείσπρακτων από εξαγωγές και 4,5% των ανείσπρακτων από την εγχώρια αγορά παρεγράφηκαν ως μη εισπράξιμα. Αντίστοιχα στον Καναδά 5,9% προερχόμενα από εξαγωγές και 4,3% από την εγχώρια αγορά παρεγράφησαν. Στο Μεξικό και τη Βραζιλία αντιθέτως, το πρόβλημα για τους ερωτηθέντες εστιάζεται στα ανείσπρακταπου προέρχονται από την εγχώρια αγορά. Στο Μεξικό το 6,4% των ανείσπρακτων από την εγχώρια αγορά παρεγράφησαν ως μη εισπράξιμα, ενώ τα αντίστοιχα των εξαγωγών ανήλθαν στο 5,5%. Για τη Βραζιλία τα ποσοστά ήταν αντίστοιχα 7,7% για τις εγχώριες πωλήσεις και 7,3% για τις εξαγωγές.

Σε σύγκριση με τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη, η είσπραξη απαιτήσεων προερχόμενων από εξαγωγές αποτελεί μεγαλύτερη πρόκληση για τις επιχειρήσεις στην αμερικανική ήπειρο. Οι τελευταίες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες στην είσπραξη απαιτήσεων από εξαγωγές και αυτό οφείλεται σε κάποιες από τις ακόλουθες αιτίες: έλλειψη εμπειρίας στο κομμάτι των εξαγωγών, ανακολουθία στις μεθόδους πληρωμής, γλωσσικές και πολιτιστικές διαφορές, μικρότερη χρήση εργαλείων διαχείρισης πιστώσεων όπως της ασφάλισης πιστώσεων, των εισπρακτικών εταιριών και των υπηρεσιών πληροφόρησης πιστοληπτικής ικανότητας.

atradius1

 

Πελάτες που πληρώνουν αργά αυξάνουν το μέσο όρο ημερών είσπραξης απαιτήσεων

Το φαινόμενο αυτό κατά πάσα πιθανότητα επηρεάζει αρνητικά τις ταμειακές εισροές. Ο μέσος όρος ημερών είσπραξης απαιτήσεων του συνόλου των ερωτηθέντων (58 μέρες) είναι σχεδόν ο διπλάσιος του μέσου όρου συμφωνηθέντων χρόνων πληρωμής των 31 ημερών. Η Βραζιλία έχει τον υψηλότερο μέσο όρο ημερών είσπραξης (86 μέρες) και οι ΗΠΑ το χαμηλότερο (41 μέρες). Ο Καναδάς έχει 51 μέρες και το Μεξικό 55 μέρες. Οι ερωτηθέντες στη Βραζιλία πάντως, έχουν μια πιο χαλαρή προσέγγιση αναφορικά με τις ημέρες είσπραξης απαιτήσεων. Άνω του 40% των ερωτηθέντων στη Βραζιλία δήλωσε πως αρχίζουν να ανησυχούν για τις ημέρες είσπραξης απαιτήσεων, όταν αυτές υπερβούν τις 90 μέρες από τους συμφωνηθέντες όρους πληρωμής.

atradius2

Ο Regional Director της Atradius στην Αμερική Κος Richard Ariens σχολιάζει : « Η βελτίωση στο κομμάτι των περιστατικών αφερεγγυότητας δεν ισοδυναμεί απαραίτητα με μείωση του κινδύνου απέναντι στο ενδεχόμενο της μη πληρωμής. Είναι σημαντικό οι εταιρείες να ενισχύουν τη διαχείριση των πιστώσεων τους είτε χρησιμοποιώντας την ασφάλιση πιστώσεων, είτε εισπρακτικές εταιρίες , είτε αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας, είτε απλά τη μέθοδο τακτικών οχλήσεων προς τους οφειλέτες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο προστατεύονται τόσο η ταμειακή ροή όσο και η οικονομική σταθερότητα μιας επιχείρησης, δίνοντάς της τη δυνατότητα να αναπτυχθεί περαιτέρω. »

Η ολοκληρωμένη έρευνα που επικεντρώνεται στα ευρήματα του 2013 ‘Atradius Payment Practices Barometer for the Americas’ είναι διαθέσιμη στην ενότητα Εκδόσεις → Συναλλακτική Συμπεριφορά της ιστοσελίδας www.atradius.gr.

Europi Insurance

Σχόλια

Φόρτωση...
Imperial Insurance
Interlife
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121