Tsomokos

Bloomberg: Παγκόσμιος πρωταθλητής στις αποδόσεις τα ελληνικά ομόλογα

Τις καλύτερες αποδόσεις παγκοσμίως απόλαυσαν οι επενδυτές που είχαν επενδύσει στα ελληνικά ομόλογα και κατάφεραν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωζώνη. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, τονίζοντας ότι οι ελληνικοί τίτλοι έχουν καταγράψει κέρδη της τάξης του 11% [...]

Ethniki
Bloomberg: Παγκόσμιος πρωταθλητής στις αποδόσεις τα ελληνικά ομόλογα

Greek-BondsΤις καλύτερες αποδόσεις παγκοσμίως απόλαυσαν οι επενδυτές που είχαν επενδύσει στα ελληνικά ομόλογα και κατάφεραν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωζώνη. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, τονίζοντας ότι οι ελληνικοί τίτλοι έχουν καταγράψει κέρδη της τάξης του 11% μέσα στο 2015.

Όσοι διατήρησαν τους ελληνικούς τίτλους κατά την προεκλογική περίοδο, την εκλογή του αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και την αναταραχή εξαιτίας των διαπραγματεύσεων, κατέγραψαν υπερδιπλάσια κέρδη από το 4,2% των ομολόγων της Δανίας τα οποία σημείωσαν την δεύτερη καλύτερη απόδοση, βάσει των δεικτών του Bloomberg. Στην ίδια περίοδο, τα αμερικανικά ομόλογα κέρδισαν 1,2%.

Οι επενδυτές των ελληνικών ομολόγων ήταν σχετικά αισιόδοξοι δεδομένου ότι αψήφησαν την αυξημένη μεταβλητότητα και τις προειδοποιήσεις των αναλυτών ότι η χώρα κινδύνευε με έξοδο από την Ευρωζώνη. Η «αντοχή» τους συγκράτησε το μέσο όρο πενταετίας κατά την περίοδο των αναταράξεων και την περασμένη Τρίτη, όταν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν την παράταση της οικονομικής βοήθειας, βρέθηκαν περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερα από το κλείσιμο της 31ης Δεκεμβρίου.

«Θα είχες αγοράσει τα εν λόγω ομόλογα γνωρίζοντας ότι το πολιτικό ρίσκο θα μπορούσε να αυξηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, συνεπώς θα έχεις σχετικά μεγάλη αντοχή», σημειώνει ο Orlando Green, αναλυτής προϊόντων σταθερού εισοδήματος του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής της Credit Agricole στο Λονδίνο. «Η συναλλακτική δραστηριότητα είναι περιορισμένη, επομένως αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αγοράσεις και να περιμένεις».

Designia
Υδρόγειος

Σχόλια

Φόρτωση...
Imperial Insurance
Interlife
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121