
Στην καθίζηση του Λονδίνου, που είναι απόρροια της κλιματικής αλλαγής και των γεωλογικών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής αναφέρεται άρθρο του Bloomberg με τίτλο “London Is Falling Down — Because of Climate Change”.
Όπως αναφέρεται ο ολοένα και πιο ακραίος καιρός της Βρετανίας κλονίζει τα θεμέλια της μακραίωνης ιστορίας της, καθώς η περιοχή έχει παρατεταμένες περιόδους ξηρασίας μετά από υγρούς χειμώνες από πέρυσι.
Αυτό κάνει τον πορώδες βράχο κάτω από τα τεράστια τμήματα της νοτιοανατολικής Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένου και του Λονδίνου, να μετακινείται περισσότερο από το συνηθισμένο, ραγίζοντας ή γέρνοντας πολλά από τα ιστορικά σπίτια της πόλης.
Οι ζημιές που καταγράφονται οδηγούν στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές αποζημιώσεις των τελευταίων δύο δεκαετιών.
Ο πηλός του Λονδίνου, ο τύπος του εδάφους που καλύπτει τις περισσότερες από αυτές τις περιοχές, «είναι αρκετά μοναδικός» επειδή μπορεί να συρρικνωθεί και να διογκωθεί πολύ , σύμφωνα με τον Lee Jones, γεωλόγο μηχανικό στο Βρετανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο που έχει μελετήσει τους κινδύνους στο Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερα από 30 χρόνια. «Όσο πιο υγρό γίνεται, όσο περισσότερο διογκώνεται και διαστέλλεται και όσο στεγνώνει, τόσο περισσότερο συρρικνώνεται και ραγίζει», είπε, προσθέτοντας ότι οι μελλοντικές ακραίες θερμοκρασίες θα επιδεινώσουν τις επιπτώσεις στα κτίρια και τους δρόμους.
Αυτό το φαινόμενο – γνωστό ως καθίζηση – έχει επιδεινωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την περσινή ξηρασία και ένα θανατηφόρο κύμα καύσωνα που οδήγησε τις θερμοκρασίες πέρα από τους 40 C (104 F) τον Ιούλιο του 2022 σε επίπεδα ρεκόρ. Οι προειδοποιήσεις για τη θερμότητα κυκλοφορούν και για αυτό το καλοκαίρι, υπογραμμίζοντας την ευπάθεια των ιστορικών κτιρίων του Λονδίνου, μερικά από τα οποία έχουν διατηρηθεί από τα μέσα του 1800 και επιβίωσαν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, συμπεριλαμβανομένου του Blitz που ξεκίνησε το 1940 και είδε την πόλη να βομβαρδίζεται για μήνες.
Ο πηλός του Λονδίνου είναι ο πιο επιρρεπής στη συρρίκνωση μεταξύ των τύπων εδάφους, που σημαίνει ότι έχει τον υψηλότερο κίνδυνο να αποτελέσει κίνδυνο καθίζησης.
Οι βρετανικές ασφαλιστικές εταιρείες αναμένουν να πληρώσουν 219 εκατομμύρια λίρες (281 εκατομμύρια δολάρια) για απαιτήσεις καθίζησης που έγιναν το 2022, «πολλές από τις οποίες προκλήθηκαν από τις υψηλές θερμοκρασίες που έσπασαν ρεκόρ το περασμένο καλοκαίρι», σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα φέτος από την Ένωση Βρετανών Ασφαλιστών. Αυτός είναι ο υψηλότερος αναμενόμενος λογαριασμός καθίζησης των ασφαλίσεων από το 2006, ανέφερε.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Αγωγές κατά της ΑΙ για... συμβολή σε μαζικές επιθέσεις δολοφονίας

Allianz: Ρεκόρ κερδοφορίας και «άλμα» στα 4,5 δις ευρώ

Ασφαλιστικές απάτες που έγραψαν ιστορία

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι αναζητούν εργασία

+15.000 επιχειρηματικές αφερεγγυότητες διεθνώς το 2026-2027

Ytube: 5 tips να “χτίσετε” υγιείς ψηφιακές συνήθειες

Μεγάλη αγορά για τις ασφαλιστικές τα data centers
















