ERGO

Citigroup & Goldman Sachs Εκτεταμένες Απολύσεις – Τέρμα τα Μπόνους!

H Citigroup ανακοίνωσε περικοπές μαμούθ 50.000 θέσεων εργασίας -το 14% περίπου του Προσωπικού της. Στόχος είναι η Μείωση των Δαπανών κατά 20%, έτσι ώστε να μην υπερβαίνουν τα 50 δις. Δολάρια ετησίως. Η μετοχή της Citigroup φέτος έχασε περίπου το 70% της αξίας της. Εν τω μεταξύ Εκπρόσωπος της Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι ο Διευθύνων [...]

Ethniki

H Citigroup ανακοίνωσε περικοπές μαμούθ 50.000 θέσεων εργασίας -το 14% περίπου του Προσωπικού της. Στόχος είναι η Μείωση των Δαπανών κατά 20%, έτσι ώστε να μην υπερβαίνουν τα 50 δις. Δολάρια ετησίως. Η μετοχή της Citigroup φέτος έχασε περίπου το 70% της αξίας της.

Εν τω μεταξύ Εκπρόσωπος της Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Λόυντ Μπλανκφάιν και άλλα έξι Τοπ Στελέχη (Αντιπρόεδροι, Πρόεδροι ΔΣ, Οικονομικοί Διευθυντές) δεν πρόκειται φέτος, όπως γινόταν κάθε χρόνο μέχρι σήμερα, να λάβουν ετήσια μπόνους για το 2008. Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η απόφαση πάρθηκε από τα ίδια τα Στελέχη, επειδή θεώρησαν ότι «αυτό ήταν το σωστό». Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2007 ο Μπλάνκφάιν είχε λάβει μπόνους ύψους 54 εκ. δολαρίων ενώ ο μισθός του έφτανε τα 600.000 δολάρια ετησίως.

H Goldman και η Morgan Stanley πάντως είναι οι μόνες μεγάλες Αμερικανικές Τράπεζες Επενδύσεων που έχουν επιβιώσει μετά από την καταιγίδα Πωλήσεων, Εξαγορών και Χρεωκοπίας που χτύπησε ονόματα κολοσσούς όπως η Lehman και η Merrill Lynch. (Εν μέρει αυτό οφείλεται στο ότι άμεσα φρόντισαν να μετατραπούν από Επενδυτικά σε Αποταμιευτικά Ιδρύματα και έτσι να λάβουν τμήμα της Κρατικής Επιχορήγησης).

H Goldman αναμένεται και αυτή να προχωρήσει σε περικοπές 3200 θέσεων, ήτοι το 10% περίπου του προσωπικού της παγκοσμίως.

Carglass

Σχόλια

Φόρτωση...
HDI
Interlife
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121