Σε εκποίηση περιουσιακών του στοιχείων φημολογείται ότι θα προχωρήσει τα επόμενα χρόνια ο τραπεζικός κολοσσός Citigroup προκειμένου να μειώσει τις ζημίες των τελευταίων έξι μηνών και να επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα κερδοφορίας. Η χρηματοπιστωτική κρίση που σαρώνει τις Διεθνείς Αγορές επέφερε μεγάλο πλήγμα στον Όμιλο, οι δαπάνες του οποίου αυτή τη στιγμή υπερβαίνουν τα 60 δισ. δολάρια. Ήδη έχουν πουληθεί διάφορα περιφερειακά τμήματα, όπως το τμήμα Leasing, ενώ πρόσφατα πουλήθηκε και η Diners Club International έναντι 165 εκατ. ευρώ.
Ως γνωστόν, πουλήθηκε και η CitiStreet στην ING έναντι 578 εκατ. ευρώ. Η χρηματιστηριακή Smith Barney στην Ταϊβάν έβαλε… λουκέτο, ενώ προς πώληση είναι και ο (Ιαπωνικός) κλάδος Μerchant Βanking στο Λονδίνο και στην Αυστραλία. Ακόμη, εξετάζεται η πώληση του γερμανικού Retail Banking, η πώληση μονάδας Private Equity στην Ιαπωνία, η πώληση του χρηματιστηριακού τμήματος στη National Australia Bank στην Αυστραλία, καθώς και η πώληση της Ασφαλιστικής Επενδυτικής Εταιρείας Primerica.
Υποψήφια προς πώληση φέρονται να είναι επίσης το δίκτυο Λιανικής Τραπεζικής του Ομίλου στη Βρετανία (!) καθώς και τα τμήματα Καταναλωτικής Πίστης στην Ιαπωνία και στο Μεξικό. Πριν από λίγο καιρό οριστικοποιήθηκε και η συμφωνία πώλησης της CitiCapital στην General Electric.
Σχόλια

Ποιος θα δώσει τις μάχες για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση;
Θέση εργασίας στην Cover: Διαχείριση Ασφαλιστικών Εργασιών Κλάδου Ζωής & Υγείας
Aπoδιαμεσολάβηση και ΑΙ αλλάζουν την ασφαλιστική αγορά
Πρόστιμο 250 ευρώ για τα ανασφάλιστα πατίνια
Howden Agents: Στρατηγική συνεργασία με το ασφαλιστικό γραφείο «ΠΑΡΟΝ»
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Σε φάση "alert" η ασφαλιστική αγορά λόγω των πυρκαγιών

Anytime και Public αλλάζουν την εμπειρία ασφάλισης

Πιστοποιημένο διαμεσολαβητή στα ΤΕΑ και φορολογικά κίνητρα στον 3ο πυλώνα

Επαγγελματική ασφάλιση: Μεταρρύθμιση με ουσιαστικό αποτύπωμα

ΤτΕ: Τι έδειξαν 7 επιτόπιοι έλεγχοι σε ασφαλιστικές

Στη βουλή ο Γ. Χατζηθεοδοσίου για το ν/σ επαγγελματικής ασφάλισης

ΕΑΕΕ: Τι πρέπει να ξέρετε για την υποχρεωτική ασφάλιση πατινιών


















