Το Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας*, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και ο Σύνδεσμος Α.Ε. & ΕΠΕ σε συνεργασία με τα διμερή επιμελητήρια: Αραβο-Ελληνικό, Ελληνο-Βρετανικό, Ελληνο-Βουλγαρικό, Ελληνο-Γερμανικό, Ελληνο-Ιταλικό, Ελληνο-Καναδικό, Ελληνο-Σουηδικό, Ελληνο-Τουρκικό και Ελληνο-Ολλανδικό διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Διαμεσολάβηση: Αποτελεσματικό εργαλείο για τον σύγχρονο επιχειρηματία», σήμερα Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα «Ερμής» του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, 6ος όροφος).
Υποστηρικτής της ημερίδας είναι και το Ελληνο-Κινεζικό Επιμελητήριο, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο, Κωνταντίνο Γιαννίδη.
Στόχος της ημερίδας είναι οι διοργανωτές και οι συνεργαζόμενοι φορείς να παρουσιάσουν στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα το νέο θεσμό της διαμεσολάβησης αλλά και να συζητήσουν με τους επιχειρηματίες για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της διαμεσολάβησης στην εξωδικαστική επίλυση των εμπορικών και άλλων αστικών υποθέσεων, δεδομένης της πολύ μεγάλης καθυστέρησης απονομής Δικαιοσύνης στη χώρα μας.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωπος του Προέδρου και του ΔΣ του ΕΒΕΑ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ΑΕ και ΕΠΕ, Γεράσιμος Φωκάς καθώς και η Πρόεδρος του ΕλλΚΔΔ, Ιωάννα Αναστασοπούλου, που θα αναφερθεί στα βασικά χαρακτηριστικά της διαμεσολάβησης. Η Ευγενία Παπαθανασοπούλου, Νομική Σύμβουλος της «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.», θα αναφερθεί ειδικότερα στη χρησιμότητα της διαμεσολάβησης για τις επιχειρήσεις. Θα επακολουθήσει στρογγυλή τράπεζα, στην οποία θα μετέχουν όλοι οι Πρόεδροι (ή εκπρόσωποί τους) των διμερών επιμελητηρίων, που συνδιοργανώνουν την εκδήλωση (ή την υποστηρίζουν), υπό την προεδρία του Νομικού Συμβούλου του ΕΒΕΑ, Σταύρου Βαρδαλά.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Πετράλωνα: Το ατύχημα που υπενθύμισε ότι η διαχείριση του κινδύνου ξεκινά πριν από την πρώτη εκσκαφή
Κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών: Έρχεται υποχρεωτική ασφάλιση
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Επικουρικό Κεφάλαιο: 184 εκατ. ευρώ για 10.600 ζημιές σε μία 5ετία

Πρωτοβουλία ανοιχτού διαλόγου 3 πολιτικών και ασφαλιστικής αγοράς από το ΕΕΑ

Κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών: Έρχεται υποχρεωτική ασφάλιση

Favikon: Ο Ν. Γεωργόπουλος στη λίστα των κορυφαίων 200 παγκοσμίως

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ αναβαθμίζει τη «Σύνδεση Πελάτη» με νέες δυνατότητες

EEAE και ΕΑEΕ ενισχύουν τη θεσμική τους συνεργασία

SYNDEA: Στρατηγική προτεραιότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός


















