
Εχασε τη μάχη για την ζωή ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος, ο οποίος είχε προσβληθεί από κορωνοϊό και νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με νόσο Covid.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Κυριόπουλος ήταν τριπλά εμβολιασμένος αλλά η κατάσταση της υγείας του ήταν επιβαρυμένη.
Ο Γιάννης Κυριόπουλος, MD, MPH, MSc, PhD σπούδασε ιατρική και επιδημιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη Δημόσια Υγεία, την Κοινωνική Πολιτική και τα Οικονομικά της Υγείας. Έχασε τη μάχη σε ηλικία 75 ετών.
Το Σεπτέμβριο του 2019 είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο “am” σχετικά με τον κλάδο της υγείας και τη βιωσιμότητα του υπάρχοντος συστήματος. Όπως είχε αναφέρει τότε “η ιδιωτική δαπάνη των νοικοκυριών πρέπει να εισαχθεί σε ένα σχήμα «προπληρωμένης φροντίδας» δια μέσου της συμπληρωματικής ασφάλισης υγείας. Η παρέμβαση αυτή θα αποκαταστήσει τη διαφάνεια στις ανταλλαγές και θα στηρίξει τη χρηματοδοτική βάση του συστήματος υγείας που ούτως ή άλλως χρειάζεται διεύρυνση από τις δημόσιες πηγές του οι οποίες «στέρεψαν» εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των ατελέσφορων «μνημονιακών» προγραμμάτων. Η διεύρυνση της χρηματοδοτικής βάσης του υγειονομικού τομέα και ο έλεγχος των μονοπωλιακών τάσεων συναποτελούν την αναγκαία και ικανή συνθήκη βιωσιμότητάς του”.
Ακολουθεί η συνέντευξή του Γ. Κυριόπουλου, που είχε δημοσιευθεί τον Απρίλιο του 2019, στο τεύχος 67 του περιοδικού “am” Ασφαλιστικό Marketing:
Καθηγητής Γ. Κυριόπουλος: Γιατί είναι αναγκαία η “προπληρωμένη φροντίδα” στην υγεία
Σχόλια

Ξεκινάει το MDRT Day 2026
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
VIP Τριήμερο επιβράβευσης στο Costa Navarino για τους συνεργάτες της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστικής
Brokers Union: Ανάπτυξη με όραμα & στρατηγική
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

«insurance.mag»: Κυκλοφορεί αύριο με την free press LiFO

Η Karavias Art Insurance στηρίζει το SYNANSTRY ART PROJECT

Η ασφάλιση αναδεικνύεται μέσα από την ανάγκη για ανθεκτικότητα

ΣΥΑΕ : ΣΣΕ 2025-2027 Διευκρινίσεις για βασικούς μισθούς και πολυετίες

Ανακοίνωση της ΕΣΑΠΕ για την απώλεια της Χρ. Παπαδοπούλου

Η GAN Direct σε διαδικασία εισόδου στην ελληνική αγορά

Ευρώπη Holdings: Πράσινο φως στη συγχώνευση με την Credia Bank - Ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα


















