Tsomokos

Έκθεση Γλυπτικής «Οι Πέντε» στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»

Ο φιλόξενος Χώρος Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» ανοίγει και πάλι τις πύλες του για το κοινό, μετά από έναν και πλέον χρόνο παύσης της λειτουργίας του, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με την ομαδική έκθεση γλυπτικής «Οι Πέντε». Οι Ανδρέας Καλακαλλάς, Δημήτρης Κώστας, Στέλιος Παναγιωτόπουλος, Στέφανος Σουβατζόγλου και Δημήτρης Τσιαντζής είναι οι καλλιτέχνες που ενώθηκαν στους [...]

Groupama
Έκθεση Γλυπτικής «Οι Πέντε» στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»

Ο φιλόξενος Χώρος Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» ανοίγει και πάλι τις πύλες του για το κοινό, μετά από έναν και πλέον χρόνο παύσης της λειτουργίας του, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με την ομαδική έκθεση γλυπτικής «Οι Πέντε».

Οι Ανδρέας Καλακαλλάς, Δημήτρης Κώστας, Στέλιος Παναγιωτόπουλος, Στέφανος Σουβατζόγλου και Δημήτρης Τσιαντζής είναι οι καλλιτέχνες που ενώθηκαν στους Πέντε μια ομάδα που συστάθηκε το 2018 και στα τρία χρόνια της ύπαρξής της έχει δώσει σημαντικά δείγματα γραφής. Προερχόμενοι από το εργαστήριο του Γιώργου Χουλιαρά στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, οι καλλιτέχνες αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ομάδα που διαπνέεται από κοινούς προβληματισμούς και οράματα σε ζητήματα της γλυπτικής.

«Διατηρώντας ο καθένας την ατομικότητα και τη μοναδικότητα της εικαστικής του έκφρασης, οι καλλιτέχνες δημιουργούν έργα που συνδιαλέγονται μέσα στον χώρο πρώτα και κύρια μεταξύ τους και στη συνέχεια με τον θεατή, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον μορφοπλαστικό σύνολο», θα πει η ιστορικός τέχνης Βένια Παστάκα και θα προσθέσει: «Με υλικά τον μπρούντζο, το μάρμαρο, το ξύλο αλλά και έτοιμα αντικείμενα, δημιουργούν γλυπτά που έχουν μια κριτική σκοπιά απέναντι σε ζητήματα που απασχολούν τον άνθρωπο και την κοινωνία· από τον διαρκή αγώνα επιβίωσης μέχρι τις βαθύτερες προσωπικές αναζητήσεις».

Σημειώνεται ότι οι Πέντε αφιερώνουν την έκθεσή τους στην μνήμη του καλλιτέχνη Παύλου Σάμιου. Ο Χώρος Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» χαιρετίζει αυτή την κίνηση καθώς συνδέθηκε στενά με τον σημαντικό αυτόν καλλιτέχνη, ο οποίος από το 2016 υπήρξε μέλος της Επιτροπής Επιλογής Εκθέσεων, ενώ τον Νοέμβριο του 2018 πραγματοποίησε εκεί την πολύ επιτυχημένη έκθεσή του, «Της Γης οι Ερωτευμένοι». Ένας ελάχιστος φόρος τιμής στον σπουδαίο καλλιτέχνη και άνθρωπο ο οποίος πρώτα με την τέχνη και ύστερα με την στάση του, αγαπήθηκε όσο λίγοι στον χώρο.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 23/11/2021 έως 17/12/2021 και θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της Covid-19, με τη διενέργεια του σχετικού ηλεκτρονικού ελέγχου μέσω της εφαρμογής Covid Free.gr.

Orizon
Metropolitan

Σχόλια

Φόρτωση...
HDI
Syndea
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121