
To 2022 στην Ανταρκτική καταγράφηκαν θερμοκρασίες 40 βαθμών κελσίου για τρείς συνεχόμενες ημέρες. Εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων έχουν αποτεφρωθεί από την αρχή του χρόνου στην Ευρώπη από πυρκαγιές.
της Βίκυς Γερασίμου
Το κλίμα έχει αλλάξει… και τo ζήτημα είναι ποια είναι η ορθότερη διαχείριση -πέρα από τις πρωτοβουλίες που αφορούν τον περιορισμό της ανόδου της θερμοκρασίας στην γη – που εμπίπτουν στη σφαίρα του μετριασμού του κινδύνου και της αντιμετώπισης των απωλειών.
Έρευνα της Capgemini που δημοσιεύτηκε το Μάιο και αναφέρεται σε άρθρο του Reuters επισημαίνει ότι απαιτούνται συμπράξεις όλων των φορέων, δημόσιων και ιδιωτικών και εστιάζοντας στον ασφαλιστικό κλάδο σημειώνει ότι λόγω των δεδομένων που αλλάζουν συνεχώς απαιτείται αλλαγή της στρατηγικής των ασφαλιστικών εταιρειών που καλύπτουν τους κινδύνους από φυσικές καταστροφές.
Σύμφωνα με την έρευνα τα μοντέλα των ασφαλιστικών εταιρειών πρέπει να αλλάξουν προκειμένου να υπάρχει ανθεκτικότητα απέναντι στην κλιματική αλλαγή, καθώς μόνο το 8% της ασφαλιστικής βιομηχανίας φαίνεται πως είναι επαρκώς προετοιμασμένο για τις επιπτώσεις από την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Στην έρευνα της capgemini συμμετείχαν 4.900 πελάτες ασφαλιστικών εταιρειών από 16 χώρες και 270 στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών από 27 χώρες.
Η ανθεκτικότητα απέναντι στην κλιματική αλλαγή απαιτεί σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης εξειδικευμένη στρατηγική στην ανάλυση δεδομένων και μόλις το 35% των ασφαλιστικών εταιρειών παγκοσμίως φαίνεται ότι έχουν υιοθετήσει τέτοιου είδους εργαλεία που οδηγούν σε ορθότερη διαχείριση των κινδύνων.
Οι ασφαλισμένες απώλειες από φυσικές καταστροφές έχουν αυξηθεί κατά 250% τα τελευταία 30 χρόνια, με κινδύνους όπως οι πυρκαγιές και οι καταιγίδες, να οδηγούν σε απώλειες μεγάλης κλίμακας.
Σχόλια

Οι 15 μεσίτες και πράκτορες με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών (2025)
«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Οι 50 κορυφαίοι Μεσίτες & Πράκτορες της Ασφαλιστικής Αγοράς (2024)
Νέα γενιά ασφαλιστών: Έρχεται επιδότηση έως 36.000 ευρώ για είσοδο στο επάγγελμα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Η συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν και η διαμάχη των πολιτισμών

Νέοι κανόνες για πιο βιώσιμη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία

Γέφυρα Key: Η μάχη για τις οικονομικές αποζημιώσεις

Στην τροχιά εξαγοράς της HSBC στην Σιγκαπούρη η Allianz

Χάκερ υποστηρίζουν ότι "πήραν" 1 TB data από τη Novo Nordisk

Πλατφόρμα από την AON για τις εξαιρέσεις σε συμβόλαια αντασφάλισης

Swiss Re: "Διαβάζοντας το ποτάμι" πριν από μία καταστροφή
















