
Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό οικονομίας, Ε. Τσακαλώτο σχετικά με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής κατέθεσε, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Το βασικό θέμα που έθεσε αφορά τα δημοσιεύματα για την EXIN και το στάδιο στο οποίο βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι διαδικασίες.
Ειδικότερα ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρει:
“Τον περασμένο Ιούνιο πραγματοποιήθηκε η πώληση από την Εθνική Τράπεζα του 75% της ΑΕΕΓΑ «Η Εθνική» στην αντασφαλιστική εταιρία “Exin Re”, ελληνοαμερικανικών συμφερόντων θυγατρική της “EXIN Financial Services Holding B.V.”, έναντι τιμήματος €718,3 εκ.
Μάλιστα, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθούν ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, μετά και από τη συνάντησή του με τον συνιδρυτή της Exin, κ.Calamos. Σε πρόσφατα δημοσιεύματα στον διεθνή και ελληνικό τύπο αναφέρεται πως η εταιρία “Exin Re” αντιμετωπίζει μείζονα προβλήματα ρευστότητας, μεταξύ των οποίων μη καταβολές μισθών από τον Μάιο, οφειλές στον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα και χρέη στο μητρώο εταιριών του καντονιού της Ζυρίχης, έδρας της Exin Re.
Με δήλωσή του μάλιστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Exin, παραδέχεται πως η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής που διασφαλίζει στον Όμιλο επιπλέον ασφάλιστρα €1 ευρώ, θα επιλύσει τα προβλήματα ρευστότητας της θυγατρικής. Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η “Exin Re” έχει καταθέσει στην ΤτΕ φάκελο με στοιχεία που χαρακτηρίζονται «εξαιρετικά ανεπαρκή», δημιουργούν μεγάλη ανησυχία για το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ως εκ τούτων, ερωτάται ο κύριος Υπουργός: Ισχύουν τα δημοσιεύματα περί έλλειψης ρευστότητας της θυγατρικής του Ομίλου Exin, η οποία εξαγόρασε το 75% της ΑΕΕΓΑ “Η Εθνική”; Είναι όντως ανεπαρκής ο σχετικός φάκελος που κατετέθη στην ΤτΕ; Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις; Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για την Εθνική Τράπεζα από τυχόν ακύρωση της πώλησης;”
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΕΑΔΕ - BIPAR: 6 παρεμβάσεις στους ευρωβουλευτές για τα PEPP

Intracom: Κερδοφορία και είσοδος στις ασφαλίσεις το 2025

Η Πρόεδρος της EIOPA, P. Hielkema στο NatCat Summit

Διψήφια αύξηση παραγωγής και ενίσχυση κερδοφορίας για την Υδρόγειο

Αύξηση κερδών 26,9% για την Ευρώπη Ασφαλιστική το 2025

ΕΑΕΕ και HALA συγκροτούν μικτή επιτροπή συνεργασίας

Υδρόγειος: Ρεκόρ φερεγγυότητας 245,4% και ισχυρή ανάπτυξη το 2025


















