
45 μέτρα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ. Πολλά από αυτά πραγματικά θα ανακουφίσουν μέρος της κοινωνίας, όπως οι αυξήσεις στις συντάξεις.
του Προέδρου ΕΕΑ και Επίτιμου Διδάκτορα ΠΑ.ΠΕΙ. κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου
Κάποια άλλα θα δώσουν κάποια «ανάσα» στις επιχειρήσεις, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% ή η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για παρεμβάσεις που μπορούν να τονώσουν την οικονομία και σε κάποιον βαθμό το επιχειρείν, αλλά σε βάθος χρόνου, ενώ σίγουρα περιμένουμε και τις τοποθετήσεις και εξειδικεύσεις από τους αρμόδιους υπουργούς, καθώς για πάρα πολλά μέτρα δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα.
Αυτό όμως που σίγουρα δεν ακούσαμε, είναι τι θα κάνει ΑΜΕΣΑ η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για το υψηλό ενεργειακό κόστος, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ΣΗΜΕΡΑ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Δεν υπάρχει η πολυτέλεια της αναμονής για μία σταδιακή αναπτυξιακή πορεία, καθώς προηγείται το βασικότερο θέμα της επιβίωσης αυτών των επιχειρήσεων και επαγγελματιών.
Για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών είναι κομβικής σημασίας η εφαρμογή παρεμβάσεων που θα τιθασεύσουν την ακρίβεια ώστε να σταματήσουν επιτέλους οι ασφυκτικές πιέσεις που δέχονται νοικοκυριά και ΜμΕ καθώς και οι κατάλληλες δράσεις που θα οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.
Είναι πολύ σημαντικό να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα για την οικονομία και τη χώρα και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Εξάλλου και εμείς ως Ε.Ε.Α. ζητάμε έναν μακρόπνοο αναπτυξιακό σχεδιασμό. Όμως όσο δεν λαμβάνονται μέτρα άμεσης απόδοσης και ουσιαστικής στήριξης των μικρομεσαίων, τόσο θα μειώνεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που πραγματικά θα μπορούν να έχουν μέλλον.
Σχόλια

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Τα διδάγματα στην Μέση Ανατολή μετά τον πόλεμο στο Ιράν
Στο 14ο Kallithea Run η EUROINS Ελλάδος ως Μέγας Χορηγός
Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Τα κρίσιμα ζητήματα και οι διεκδικήσεις στην ατζέντα των διαμεσολαβητών

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Επιχειρηματίας, θεσμικός παράγοντας… και υποψήφιος Περιφερειάρχης;

O Γ. Χατζηθεοδοσίου είναι άτυπα η φωνή της διαμεσολάβησης. Γιατί όχι και τυπικά;

Στο ΕΕΑ το 50% των διαμεσολαβητών της χώρας

Ισραήλ – Ιράν: Τεράστιοι οι κίνδυνοι για παγκόσμια & ελληνική οικονομία







