Ο Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μετά τις τελευταίες δηλώσεις στα ΜΜΕ του Υπουργού Εργασίας για τους Δικαιούχους του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξάρτητα Απασχολουμένων, έκανε ακόλουθη δήλωση: «Η κυβέρνηση, σχεδόν δύο χρόνια μετά τη θέσπιση της ειδικής εισφοράς την οποία πληρώνουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες καταλήγει, να θεσπίσει ένα επίδομα ανεργίας που αποκλείει εκ προοιμίου τους περισσότερους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ. Απαιτεί ως προϋπόθεση να έχει ο δικαιούχος ολοσχερώς εξοφλήσει τις ασφαλιστικές του εισφορές στον ΟΑΕΕ, υποκρινόμενη ότι δεν γνωρίζει πως ακριβώς αυτό είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα των άνεργων ελεύθερων επαγγελματιών. Το γεγονός, δηλαδή, ότι δεν είναι σε θέση να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς το Ταμείο.
Εθελοτυφλώντας μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, η ρύθμιση δεν δίνει το δικαίωμα υπαγωγής ούτε καν σε όσους έχουν ενταχθεί ή θα ενταχθούν σε καθεστώς αποπληρωμής των οφειλών τους με δόσεις. Παράλληλα, δεν είδαμε καμία κυβερνητική ανακοίνωση που να εξηγεί αναλυτικά πόσα από τα κονδύλια που είχαν συγκεντρωθεί στον Ειδικό Λογαριασμό κατευθύνθηκαν στην πληρωμή συντάξεων και όχι στο επίδομα ανεργίας, χωρίς να ερωτηθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως ο ίδιος ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας έχει παραδεχθεί.
Ένα μέτρο τόσο σημαντικό είναι απαραίτητο να διέπεται από πλήρη διαφάνεια, καθώς πρόκειται για χρήματα που δίνουν από το υστέρημά τους οι πανταχόθεν βαλλόμενοι αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες».
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΕΕΑ: Έρευνα δείχνει συρρίκνωση πωλήσεων το Πάσχα

Ενίσχυση συνεργασιών και διμερών σχέσεων με την Κύπρο

Τα κρίσιμα ζητήματα και οι διεκδικήσεις στην ατζέντα των διαμεσολαβητών

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Επιχειρηματίας, θεσμικός παράγοντας… και υποψήφιος Περιφερειάρχης;

O Γ. Χατζηθεοδοσίου είναι άτυπα η φωνή της διαμεσολάβησης. Γιατί όχι και τυπικά;

Στο ΕΕΑ το 50% των διαμεσολαβητών της χώρας

Ισραήλ – Ιράν: Τεράστιοι οι κίνδυνοι για παγκόσμια & ελληνική οικονομία

















