
Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε, μετά από αίτημά της, συνάντηση της ΕΑΔΕ με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Αντώνη Παπαδεράκη, για θέματα που αφορούν την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση.
Στην συνάντηση παρέστησαν εκ μέρους της ΕΑΔΕ, ο Πρόεδρος, κ. Δημήτρης Γαβαλάκης – Πρόεδρος ΠΣΣΑΣ, ο Αντιπρόεδρος, κ. Αλέξανδρος Ραφαηλίδης – Πρόεδρος ΠΟΑΔ, ο Γεν. Γραμματέας, κ. Παναγιώτης Λελεδάκης – Πρόεδρος ΠΣΑΣ, και το Μέλος της ΕΑΔΕ, κ. Γιώργος Καραβίας – Πρόεδρος ΣΕΜΑ.
Τα θέματα που ετέθησαν στον Γεν. Γραμματέα Καταναλωτή περιλάμβαναν τις αθέμιτες πρακτικές του Bancassurance, το Ενιαίο Μητρώο Διαμεσολαβούντων που αποτελεί πάγιο αίτημα των Σωματείων της Διαμεσολάβησης, καθώς και γενικότερα θέματα προστασίας του επαγγέλματος του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.
Το θέμα των αθέμιτων πρακτικών του Bancassurance αναπτύχθηκε από την πλευρά της ΕΑΔΕ σε όλες του τις πτυχές και ο κ. Α. Παπαδεράκης δέχθηκε ότι οι πρακτικές αυτές συνιστούν σοβαρό πρόβλημα και δεσμεύθηκε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, προκειμένου να δημιουργηθούν από κοινού με την ΕΑΔΕ, δράσεις για την ενημέρωση και προστασία του Καταναλωτή.
Στο ίδιο πλαίσιο της προστασίας του Καταναλωτή ετέθη και το θέμα της δημιουργίας του Ενιαίου Μητρώου Διαμεσολαβητών. Ο Γ. Γ., κ. Παπαδεράκης ενημέρωσε ότι το Υπουργείο Εμπορείου σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων έχει αναλάβει πλέον επίσημα την δημιουργία του Ενιαίου Μητρώου.
Στην συνάντηση συμφωνήθηκε να λάβει μέρος ενεργά και η ΕΑΔΕ στον σχετικό διάλογο, προτείνοντας τα στοιχεία που θα πρέπει να περιλαμβάνει η κάθε μερίδα αλλά και την τελική μορφή που θα πρέπει να έχει το Μητρώο, ώστε να είναι χρήσιμο και για την προστασία του Καταναλωτή αλλά και της Διαμεσολάβησης, καθώς ο Καταναλωτής θα μπορεί, σε εθνικό επίπεδο, να επιβεβαιώνει εύκολα αν συναλλάσσεται με πιστοποιημένο Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή ή όχι.
Τέλος, ο Γεν. Γραμματέας άκουσε με προσοχή τις νομοθετικές παρεμβάσεις που επιθυμεί διαχρονικά η Διαμεσολάβηση για την προστασία των δικαιωμάτων των Διαμεσολαβούντων και δεσμεύτηκε να μεριμνήσει, ώστε να αναπτυχθεί περισσότερο ο διάλογος με την εμπλοκή και άλλων συναρμόδιων Υπουργείων, όπως το Υπουργείο Οικονομικών.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και έβαλε τις βάσεις για να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν άμεσα οι δράσεις που συμφωνήθηκαν.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Με 834,6 εκ. ευρώ παραγωγή η Εθνική Ασφαλιστική το 2025

Το «Και Αν Συμβεί» μετασχηματίζεται σε “Your Insurance Tribe

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς

Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση

Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης

Στρατηγική συνεργασία NAK Insurance Brokers & Terra Pindus






