
Την ευκαιρία για την εξασφάλιση πόρων από προγράμματα του ΕΣΠΑ που ήδη τρέχουν και όχι μόνο από αυτά που θα προβλεφθούν από το νέο ΕΣΠΑ, θα σημάνει τυχόν θετική απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού στο αίτημα του υπουργείου Ανάπτυξης να συμπεριληφθούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στα κοινοτικά προγράμματα.
Του Πλάτωνα Τσούλου
Οκ. Γιάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας προχθές στην ασφαλιστική συνδιάσκεψη τόνισε ότι πρόκειται για ένα κανονιστικό πρόβλημα για την επίλυση του οποίου έχει υποβληθεί από την Ελλάδα σχετικό αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η παρέμβαση αυτή θα αντιμετωπιστεί θετικά από τις αρμόδιες κοινοτικές αρχές.
Σε αυτή την περίπτωση, υψηλόβαθμοι παράγοντες του κλάδου εκτιμούν ότι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές θα αποκτήσουν πρόσβαση και στα προγράμματα ΕΣΠΑ που ήδη τρέχουν.
Αρκεί, όπως σημειώνουν, οι αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών να προβούν σε τροποποίηση των σχετικών προγραμμάτων, προσαρμόζοντάς τα στο πλαίσιο που θα ορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΕΑΕΕ: Που οφείλονται οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Η Cosmote Insurance έγινε Magenta

ΤτΕ: Ανάκληση της άδειας λειτουργίας της DALLBOGG

ΕΕΑ: Ενημέρωση στις 11/6 για το "Ξεκινώ Επιχειρηματικά"

Πόσο θα μειωθεί η εισφορά υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών

Ανακοίνωση της ΕΚΠΟΙΖΩ για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας















