“Δυστυχώς η χώρα μας εξακολουθεί να έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά παραοικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ σημειώνει κάποια μικρή κάμψη το τελευταίο διάστημα, που όμως οφείλεται κατά κύριο λόγο στη γενικότερη κρίση και όχι στην υλοποίηση μέτρων για την καταπολέμηση της”.
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος (φωτό), σε ερώτηση δημοσιογράφων με αφορμή τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δείχνουν ότι η παραοικονομία στην Ελλάδα βρίσκεται στο 25% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 50 δισ. ευρώ. Υψηλότερα ποσοστά παραοικονομίας σύμφωνα με την ΕΕ, ως ποσοστό του ΑΕΠ, καταγράφονται στη γειτονική Βουλγαρία με 31,9% (το ψηλότερο εντός της ΕΕ), την Εσθονία με 29,3%, τη Ρουμανία με 29,1%, τη Λετονία με 28,5%, τη Λιθουανία με 26,1%, την Κύπρο με 25,6% και τη Μάλτα με 25,3%, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι 15% και στην Ευρώπη των «27» στο 14,9%.
Όπως σχολίασε ο κ. Μίχαλος “αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, δηλαδή σχεδιαστούν και εφαρμοστούν πρακτικά μέτρα κυρίως φορολογικού χαρακτήρα, και παράλληλα εξυγιανθούν και ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, τότε πραγματικά θα πετύχουμε ως χώρα τον περιορισμό της παραοικονομίας τουλάχιστον στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.
(ΑΜΠΕ)
Σχόλια

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
Η Interamerican εξαγοράζει το χαρτοφυλάκιο της Gan Direct στην Κύπρο
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
Sofos Insurance: Σε νέες και σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις με στόχο τα 60 εκ. €
Τρίτη χώρα με τις μεγαλύτερες άμεσες δαπάνες υγείας η Ελλάδα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Ευρώπη Holdings: Πράσινο φως στη συγχώνευση με την Credia Bank - Ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα

Η γιορτή του Ασφαλιστικού Συμβούλου: 4 δυνάμεις που κάνουν τη διαφορά

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Κάνε Follow. Κάνε Like. Κέρδισε!

Πλειοδοτικός διαγωνισμός για 8 ακίνητα από το Επικουρικό

Νέος τόκος υπερημερίας 9,9% από 16 Σεπτεμβρίου

Ιnsurancemarket: Ασφάλιση σε 3 άτοκες δόσεις μέσω Klarna

Έβαλαν το… χεράκι τους και τα ασφάλιστρα


















