Tsomokos

ING Groep: Διαχωρισμός Ασφαλιστικών – Τραπεζικών Λειτουργιών

Σε ολοκληρωτικό διαχωρισμό των Ασφαλιστικών και των Τραπεζικών της λειτουργιών προχωρά η ING Groep, στο πλαίσιο του προγράμματος εξυγίανσης «Βack to Basics». Παράλληλα, η Εταιρεία θα πραγματοποιήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 7,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5 δισ. θα επιστραφούν στην Ολλανδική Κυβέρνηση ως μέρος της αποπληρωμής του δανείου ύψους 10 δισ. ευρώ που [...]

Ethniki

Σε ολοκληρωτικό διαχωρισμό των Ασφαλιστικών και των Τραπεζικών της λειτουργιών προχωρά η ING Groep, στο πλαίσιο του προγράμματος εξυγίανσης «Βack to Basics».

Παράλληλα, η Εταιρεία θα πραγματοποιήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 7,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5 δισ. θα επιστραφούν στην Ολλανδική Κυβέρνηση ως μέρος της αποπληρωμής του δανείου ύψους 10 δισ. ευρώ που έλαβε πέρυσι ο Όμιλος.

Η αποεπένδυση των Ασφαλιστικών Μονάδων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της επόμενης τετραετίας.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της Εταιρείας, το πρόγραμμα «Back to Basics» θα έχει ως αποτέλεσμα μείωση του ισολογισμού κατά 600 δισ. ευρώ μέχρι το 2013. Τότε η ING αναμένει ο ισολογισμός να είναι κατά 30% μικρότερος σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2008.

Ο CEO Jan Hommen δήλωσε σχετικά: «Πριν από ένα χρόνο και κάτι η ING άρχισε να νιώθει τις συνέπειες της Ύφεσης, με αποτέλεσμα να χρειαστεί δύο φορές να καταφύγει σε κρατικά κονδύλια για να ενισχύσει τα κεφάλαιά της και να μειώσει την έκθεσή της σε κινδύνους.  Τους τελευταίους έξι μήνες δουλέψαμε ακούραστα –και στο εσωτερικό της ING και με την Ολλανδική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση– προκειμένου να επινοήσουμε ένα σχέδιο που θα μας επέτρεπε να ξεπληρώσουμε την Κυβέρνηση, να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της Ε.Ε. και να επαναφέρουμε στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας αυτά που ενδιαφέρουν περισσότερο τους πελάτες μας».

«Αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά της Ολλανδικής Κυβέρνησης και της Ε.Ε. και χαιρόμαστε που καταφέραμε να συνεννοηθούμε απόλυτα για την πορεία που θα χαράξει στο μέλλον ο Όμιλος».

Για το γ΄ τρίμηνο του 2009 η ING αναμένει καθαρά έσοδα περίπου 750 εκατ. ευρώ σε σχέση με απώλειες 568 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν. Το β΄ τρίμηνο του 2009 ο Όμιλος παρουσίασε κέρδη 229 εκατ. ευρώ.


Designia
Atladiki

Σχόλια

Φόρτωση...
Neos Poseidon
Syndea
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121