
Η φροντίδα της υγείας από την INTERAMERICAN, στο πλαίσιο των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων του οργανισμού (πρωτοποριακό και ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλισης υγείας, επιπρόσθετες υπηρεσίες οικοσυστήματος υγείας, συνεργασίες και πανελλαδικό δίκτυο παρόχων, ιδιόκτητες υποδομές υπηρεσιών και άμεση ιατρική βοήθεια), συμπληρώνεται από την αναπτυγμένη κουλτούρα εθελοντικής συνεισφοράς των εργαζομένων και συνεργατών της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τακτική αιμοδοσία, που οργανώνουν ο Σύλλογος Υπαλλήλων της εταιρείας -διατηρεί τράπεζα αίματος- και αρκετά Γραφεία Πωλήσεων του εταιρικού δικτύου agency.
Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι, σε αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο, κατέθεσαν 32 μονάδες αίματος. Αξιόλογη ήταν και η πρωτοβουλία του Γραφείου Πωλήσεων της INTERAMERICAN στα Ιωάννινα, όπου με τη συνεργασία του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου συγκεντρώθηκαν 18 μονάδες αίματος.
Ακόμη, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου, το Γραφείο Πωλήσεων Χανίων οργάνωσε αιμοδοσία με τη συνεργασία του Συλλόγου Αιμοδοτών «Άγιος Ιωάννης», που η εταιρεία υποστηρίζει χορηγικά, με συγκομιδή 50 μονάδων, ενώ αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε και από το Γραφείο Πωλήσεων Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, με συγκομιδή 16 μονάδων. Συνολικά, φέτος, η κοινωνία της ΙΝΤERAMERICAN έχει συνεισφέρει 116 μονάδες αίματος, ενώ προγραμματίζονται αιμοδοσίες και κατά το δεύτερο εξάμηνο.
Είναι αξιοσημείωτο ότι, ενώ το 75% του πληθυσμού μπορεί κάποια στιγμή της ζωής του να χρειαστεί μετάγγιση αίματος, μόνο ένα μικρό ποσοστό -περίπου 1,5%- είναι αιμοδότες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Ετησίως, σε όλες τις υπηρεσίες αιμοδοσίας της χώρας συλλέγονται περίπου 600.000 μονάδες αίματος, που όμως δεν καλύπτουν τις υπάρχουσες ανάγκες.
Στόχο της INTERAMERICAN, στο πλαίσιο του εταιρικού σχεδίου κοινωνικών πρωτοβουλιών «Πράξεις Ζωής» και της ανάπτυξης του εθελοντισμού στον τομέα της υγείας, αποτελεί η ευαισθητοποίηση του συνόλου εργαζομένων και συνεργατών της και η δέσμευσή τους, ώστε να αυξηθούν οι δότες αίματος καθώς μυελού των οστών, ιστών και οργάνων.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Anytime: Ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία

Το μέλλον της ασφάλισης είναι υβριδικό & βαθιά πελατοκεντρικό

Interamerican: Στην κορυφή των “AI in Marketing Awards 2026”

Ο Αστικός Πολιτισμός του είδους των ανθρώπων και η “φωνή” στα ζώα

Η Interamerican στο διάλογο για την ανθεκτικότητα στο Delphi

AI με ανθρώπινο έλεγχο: «Η εμπιστοσύνη δεν αυτοματοποιείται»

Η AI "πολλαπλασιαστής αξίας" στην Interamerican


















