ERGO

Κάλυψη του υποχρεωτικού τεστ SARS-COV2 από την Εθνική Ασφαλιστική

Η Εθνική Ασφαλιστική καλύπτει το διαγνωστικό έλεγχο για SARS-COV2 προς τα νοσοκομεία, σε όσες περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητος, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και τη σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε. Σε κάθε άλλη περίπτωση εισαγωγής στο νοσοκομείο, εφόσον συστηθεί η διεξαγωγή ελέγχου για τον κορωνοϊό SARS-COV2, θα εξετάζεται από τους ελεγκτές ιατρούς της Εταιρείας, σύμφωνα [...]

Ethniki
Κάλυψη του υποχρεωτικού τεστ SARS-COV2 από την Εθνική Ασφαλιστική

Η Εθνική Ασφαλιστική καλύπτει το διαγνωστικό έλεγχο για SARS-COV2 προς τα νοσοκομεία, σε όσες περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητος, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και τη σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε.

Σε κάθε άλλη περίπτωση εισαγωγής στο νοσοκομείο, εφόσον συστηθεί η διεξαγωγή ελέγχου για τον κορωνοϊό SARS-COV2, θα εξετάζεται από τους ελεγκτές ιατρούς της Εταιρείας, σύμφωνα με το ιστορικό του ασθενούς και τα κριτήρια που θέτει ο ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζουμε ότι η εγκύκλιος αναφέρει ότι:

1) Σχετικά με την διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου για SARS-COV2, στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου προγραμματισμένης επέμβασης, η εξέταση θα γίνεται μόνο για τις επεμβάσεις που χρήζουν ολικής αναισθησίας.

2) Για χειρουργεία με νοσηλεία ημέρας (ODS), δεν απαιτείται η διεξαγωγή ελέγχου για SARS-COV2, στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου.

3) Σχετικά με τη διενέργεια επεμβατικών διαγνωστικών εξετάσεων (π.χ. ενδοσκοπήσεις, γαστροσκοπήσεις, κολονοσκοπήσεις), καθώς και θεραπευτικών παρεμβάσεων (π.χ. χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, εγχύσεις φαρμάκων) δεν απαιτείται η διεξαγωγή ελέγχου για SARS-COV2.

Εξαιρούνται οι ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν για πρώτη φορά σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία, οι οποίοι θα υποβάλλονται άπαξ σε εξέταση για SARS-COV2, πριν την ημέρα διεξαγωγής της θεραπείας.

4) Στις ιδιωτικές κλινικές η διενέργεια του υποχρεωτικού (βάσει των ανωτέρω) προεγχειρητικού διαγνωστικού ελέγχου για SARS-COV2 θα μπορεί να γίνεται για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, χωρίς επιβάρυνσή τους, σε οποιαδήποτε δομή του Δημόσιου τομέα.

Η λήψη του δείγματος θα πρέπει να πραγματοποιείται το ανώτερο 48 ώρες πριν τον προγραμματισμένο χρόνο διενέργειας της επέμβασης. Για τη λήψη δείγματος θα πρέπει ο ασφαλισμένος να προσκομίζει έγγραφη βεβαίωση της ιδιωτικής κλινικής ή του χειρουργού, στην οποία να αναφέρεται ο χρόνος και ο τόπος της προγραμματισμένης επέμβασης.

Designia
Metropolitan

Σχόλια

Φόρτωση...
Imperial Insurance
Interlife
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121