
Κέρδη μετά φόρων 306 εκατ. ευρώ, +25% σε σχέση με την κερδοφορία του 2014 (244 εκατ. ευρώ) παρουσίασαν οι Ασφαλιστικές εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη Δημοσιότητα η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος για την περίοδο του 2015.
Κέρδη τα οποία όμως δεν απεικονίζουν και την κατάσταση στον κλάδο Ζωής των Εταιρειών ο οποίος είχε μεταβολή της τάξης του -49% σε σχέση με το 2014 δηλαδή έσοδα που κατρακύλησαν στα 323 εκατ. ευρώ (από 634 εκατ. ευρώ). Αυτή η μείωση είχε σαν αποτέλεσμα το σύνολο των τεχνικών αποτελεσμάτων των εταιρειών (δηλαδή τα έσοδά τους) να υποστούν μείωση 27% και να υπολογισθούν από τα 1,5 δισ. ευρώ το 2014 στα 1,1 δισ. ευρώ το 2015.
Το σύνολο του Ενεργητικού έφτασε τα 16,0 δισ. €, εκ του οποίου τα 12,9 δισ. € είχε διατεθεί σε επενδύσεις (συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων για λογαριασμό ασφαλισμένων οι οποίοι φέρουν τον επενδυτικό κίνδυνο). Τόσο το Ενεργητικό όσο και οι επενδύσεις αυξήθηκαν σε σχέση με το 2014.
Το σύνολο των μετοχικών κεφαλαίων ανήλθε στο 1,4 δισ. € (έναντι 1,3 δισ. € το 2014) και το σύνολο των Ιδίων Κεφαλαίων προσέγγισε τα 3 δισ. € (2,3 δισ. € το 2014).
Οι ασφαλιστικές προβλέψεις που σχηματίστηκαν για το 2015 ήταν 11,4 δισ. € και αναλύονται όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.
Δείτε εδώ αναλυτικά τα Οικονομικά Αποτελέσματα Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων 2015
Σχόλια

Aπoδιαμεσολάβηση και ΑΙ αλλάζουν την ασφαλιστική αγορά
Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Πρόστιμο 250 ευρώ για τα ανασφάλιστα πατίνια
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Πετράλωνα: Το ατύχημα που υπενθύμισε ότι η διαχείριση του κινδύνου ξεκινά πριν από την πρώτη εκσκαφή
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

ΕΑΕΕ: Τι πρέπει να ξέρετε για την υποχρεωτική ασφάλιση πατινιών

Ένα βήμα πριν τη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ΤΕΑ - ΟΑΠΕΣ

On air η νέα ιστοσελίδα της NUVIA Insurance Brokers

Πρόστιμο 250 ευρώ για τα ανασφάλιστα πατίνια

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: 80 υποκαταστήματα στην Ελλάδα

«Resilience Stories»: Καλεσμένος ο Κώστας Λαγουβάρδος

Ηλεκτρικά πατίνια: Στη βουλή το ν/σ με την υποχρεωτική ασφάλιση


















