Eurolife

Κύμα ασφαλιστικών αξιώσεων στον κλάδο των αεροσκαφών

Κύμα ασφαλιστικών αξιώσεων στον τομέα των αεροσκαφών αναμένεται από την απόφαση της Ρωσίας να μεταφέρει 800 τζετ στο δικό της μητρώο. Προς το παρόν οι εταιρείες μίσθωσης αεροσκαφών υπολογίζουν τις ζημίες που προκύπτουν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Avolon Holdings Ltd., ενός από τους μεγαλύτερους παίκτες στον κλάδο. [...]

AllSafe
Κύμα ασφαλιστικών αξιώσεων στον κλάδο των αεροσκαφών

Κύμα ασφαλιστικών αξιώσεων στον τομέα των αεροσκαφών αναμένεται από την απόφαση της Ρωσίας να μεταφέρει 800 τζετ στο δικό της μητρώο.

Προς το παρόν οι εταιρείες μίσθωσης αεροσκαφών υπολογίζουν τις ζημίες που προκύπτουν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Avolon Holdings Ltd., ενός από τους μεγαλύτερους παίκτες στον κλάδο.

Οι εκμισθωτές βρίσκονται σε διάλογο με τους ελεγκτές «για το ποιες οικονομικές προβλέψεις πρέπει να γίνουν» και ετοιμάζονται να αποκαλύψουν στοιχεία με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Avolon, Domhnal Slattery σε συνέντευξή του. «Θα δείτε πώς θα γίνει αυτό τον επόμενο μήνα περίπου όταν αναφέρουν οι διάφορες εταιρείες μίσθωσης αεροσκαφών».

Η Avolon, ο δεύτερος μεγαλύτερος εκμισθωτής αεροσκαφών στον κόσμο, ανέκτησε τέσσερα αεροσκάφη που είχαν τοποθετηθεί σε ρωσικές αεροπορικές εταιρείες όταν επιβλήθηκαν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφήνοντας 10 ακινητοποιημένα στη χώρα. Εκτιμά ότι η έκθεσή της στον ισολογισμό είναι μικρότερη από 200 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο Slattery την Τρίτη. Η εταιρεία με έδρα το Δουβλίνο έχει ακυρώσει όλες τις συμβάσεις και θα αποσύρει καταθέσεις και πιστωτικές επιστολές από Ρώσους πελάτες και θα προβεί σε ασφαλιστικές αξιώσεις για την ανάκτηση πιθανών ζημιών.

J. Neal: Θα χρειαστεί χρόνος για να αξιολογήσουμε τις επιπτώσεις του πολέμου

Orizon
Medifirst

Σχόλια

Φόρτωση...
Imperial Insurance
Cypria Life
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121