

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εγκαινίασε το νέο Χειρουργικό Τμήμα Ήπατος-Παγκρέατος, το οποίο προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών για την πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και διαχείριση κάθε καλοήθους ή νεοπλασματικής πάθησης του παγκρέατος και του ήπατος.
Η εξειδικευμένη χειρουργική ομάδα του νέου Τμήματος συνεργάζεται με αναγνωρισμένους παθολόγους-ογκολόγους, ηπατολόγους, γαστρεντερολόγους και επεμβατικούς γαστρεντερολόγους, ακτινολόγους και επεμβατικούς ακτινολόγους, παθολόγους, παθολογοανατόμους και λοιμωξιολόγους. Στόχος είναι να δώσει τη δυνατότητα σε ασθενείς που μέχρι πρόσφατα απευθύνονταν μόνο σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού να έχουν πρόσβαση σε αντίστοιχες θεραπείες στην Ελλάδα.
Η ομάδα ιατρών του Χειρουργικού Τμήματος Ήπατος-Παγκρέατος αποτελεί τη μοναδική στην Ελλάδα που εισήγαγε, εφάρμοσε και δημοσίευσε την εμπειρία της για τη μέθοδο ηπατεκτομής ALPPS (Associating Liver Partition and Portal vein Ligation for Staged hepatectomy). Η συγκεκριμένη μέθοδος αποτελεί την πιο εξελιγμένη παγκοσμίως μέθοδο ηπατικής χειρουργικής και απευθύνεται σε ασθενείς που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ανεγχείρητοι, δίνοντάς τους πλέον τη δυνατότητα να υποβληθούν σε θεραπεία.
Όπως αναφέρει ο κ. Αθανάσιος Πέτρου, Ειδικός Χειρουργός Ήπατος, Χοληφόρων, Παγκρέατος και βασικό στέλεχος του νέου τμήματος, «οι τεχνικές μας αποτελούν σημείο αναφοράς για πολλά ακόμη κέντρα διεθνώς και αυτό αποτελεί για εμάς μέγιστη καταξίωση. Εδώ και μία πενταετία έχουμε δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της δουλειάς μας σε αναγνωρισμένα διεθνή ιατρικά περιοδικά και σε διεθνή συνέδρια. Η πολυετής συνεργασία μας με διεθνώς αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού, μας καθιστά πρωτοπόρους στις παρεχόμενες θεραπείες για παθήσεις του ήπατος και του παγκρέατος».
Το νέο Τμήμα στελεχώνεται από εξειδικευμένους ιατρούς με διεθνή εμπειρία και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Καθηγητή Χειρουργικής Ευστάθιου Παπαλάμπρου.
Σχόλια

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
Η Interamerican εξαγοράζει το χαρτοφυλάκιο της Gan Direct στην Κύπρο
Τι θα ισχύσει για τον «κουμπαρά» των 60.000 ευρώ
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
17 έως 21 Αυγούστου τι πληρώνουν e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Fusion Διαπερινεϊκή Βιοψία Προστάτη: Νέα εποχή στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου

Ο Περιφερειάρχης Β.Αιγαίου τίμησε τον Δρ.Γεώργιο Β.Αποστολόπουλο

Επιστροφή στα θρανία με υγεία

ΙΑΣΩ: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η μέθοδος MFA

Hellenic Healthcare Group: Πλατινένια διάκριση στην ΕΚΕ

Ερώτηση στη βουλή για τη φερόμενη εξαγορά του ΙΑΣΩ

Σύσταση σε ασφαλιστική από το ΣτΚ


















