Eurolife

Ο Π. Παπανικολάου CEO της AGCS και επικεφαλής της Allianz Commercial διεθνώς

Η Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS) ανακοίνωσε αλλαγές στην ηγεσία που ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2024, με την επιφύλαξη της ρυθμιστικής έγκρισης. Ο Πέτρος Παπανικολάου, σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος Κεντρικής Ευρώπης για τον Όμιλο Allianz, θα διοριστεί ως νέος Διευθύνων Σύμβουλος της AGCS. Ο κ. Παπανικολάου θα αναλάβει επίσης την ηγεσία της Allianz [...]

Ethniki
Ο Π. Παπανικολάου CEO της AGCS και επικεφαλής της Allianz Commercial διεθνώς

Η Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS) ανακοίνωσε αλλαγές στην ηγεσία που ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2024, με την επιφύλαξη της ρυθμιστικής έγκρισης. Ο Πέτρος Παπανικολάου, σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος Κεντρικής Ευρώπης για τον Όμιλο Allianz, θα διοριστεί ως νέος Διευθύνων Σύμβουλος της AGCS. Ο κ. Παπανικολάου θα αναλάβει επίσης την ηγεσία της Allianz Commercial.

Θα διαδεχθεί τον Joachim Müller ο οποίος έχοντας ηγηθεί της επιτυχημένης ανάκαμψης της AGCS καθώς και της Allianz Commercial, αποφάσισε με τη λήξη του συμβολαίου του να αναζητήσει ευκαιρίες εκτός της Allianz και αποχωρεί από τα καθήκοντά του ως Διευθύνων Σύμβουλος από τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Ο κ. Παπανικολάου είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Κεντρικής Ευρώπης από το 2015, με ευθύνη για την Allianz national που αφορά επιχειρήσεις σε 11 χώρες, και στο παρελθόν έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz Hellas από το 2004 έως το 2015 και Γενικός Διευθυντής στον κλάδο Ζωής, Πωλήσεων και Περιουσίας & Ατυχημάτων.

Πριν ενταχθεί στην Allianz το 1998, υπηρέτησε σε διάφορους ρόλους οικονομικής διαχείρισης για τον AGF Kosmos και ξεκίνησε την καριέρα του ως ελεγκτής στην ΕΥ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη διοίκηση  επιχειρήσεων και έχει μεταπτυχιακό στις ευρωπαϊκές σπουδές από το Université Catholique de Louvain, καθώς και Πτυχίο Φιλοσοφίας και Λογοτεχνίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο Chris Townsend, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SE, δήλωσε: «Με την ευρεία διεθνή ηγετική εμπειρία σε όλο το φάσμα P&C, σε συνδυασμό με το αποδεδειγμένη πορεία του, ο Πέτρος Παπανικολάου θα είναι σε θέση να εφαρμόσει πλήρως και να οδηγήσει την παγκόσμια ολοκληρωμένη στρατηγική μας για την όφελος των πελατών και των συνεργατών της Allianz Commercial. Υπό την ηγεσία του η Κεντρική μας Ευρώπη η περιοχή αναμένεται να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ λειτουργικά κέρδη από φέτος, και η Allianz έγινε μία από τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες ασφαλιστικές εταιρείες στην περιοχή. Θέλω να ευχαριστήσω τον Joe Müller για την υπηρεσία του στην Allianz, ιδιαίτερα για την επιτυχή μεταμόρφωση της AGCS και του νέου ολοκληρωμένου μοντέλου της Allianz Commercial. Του εύχομαι κάθε επιτυχία στο επόμενο βήμα της καριέρας του».

Mega Brokers
Carglass

Σχόλια

Φόρτωση...
Imperial Insurance
Cypria Life
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121