
Οι πρόσφατες πλημμύρες στα Χανιά, αλλά και οι φυσικές καταστροφές γενικότερα, αποτελούν πλέον έναν εξαιρετικά σοβαρό κίνδυνο για τη χώρα μας.
Του Κωνσταντίνου Ροδινού, Ασφαλιστικού Συμβούλου – Προέδρου ΣΥ.ΡΕ.Α.
Και σε αυτό συνηγορούν η εμπειρία και τα στοιχεία που καταγράφουν διάφορες πλευρές όπως επιστήμονες ή δημόσιοι φορείς, τεχνικοί σύμβουλοι και πραγματογνώμονες καθώς και ιδιωτικός τομέας που εμπλέκεται στην ανασυγκρότηση πληγέντων περιοχών μετά από τέτοια καταστροφικά φαινόμενα.
Οι επεμβάσεις που έχουν γίνει στο φυσικό περιβάλλον, αλλά και αλλαγή του κλίματος θα έχουν δυστυχώς ως απόρροια να βλέπουμε εικόνες που μέχρι πριν κάποια χρόνια παρακολουθούσαμε από απόσταση μέσα από τους δέκτες της τηλεόρασης.
Δεν είναι τυχαίο ότι σε μια περίοδο έντονων βροχοπτώσεων μόλις σε έναν μήνα, βιώσαμε καταστροφικές πλημμύρες σε Χανιά, Σύμη και Δυτική Αττική. Με δεδομένη την αυξημένη, λοιπόν, συχνότητα των φαινομένων, η ιδιωτική ασφάλιση καθίσταται ακόμα πιο σημαντική για τη διασφάλιση της περιουσίας των ανθρώπων.
Σημεία-κλειδιά για να έχουμε ένα σωστό ασφαλιστήριο για πλημμύρα και όχι μόνο:
1. Οι όροι που υπάρχουν στο ασφαλιστήριο, στο οποίο αναφέρονται οι καλύψεις και οι απαλλαγές. Κι αυτό γιατί αν οι απαλλαγές είναι μεγάλες και προπάντων σε υπόγεια που αυξάνονται ραγδαία σε κάποιες εταιρείες.
2. Κάλυψη περιβάλλοντος χώρου και καλύψεις σε σταθερές και κινητές εγκαταστάσεις εν υπαίθρω. Πρόκειται για καλύψεις που συνήθως υπάρχουν εξαιρέσεις και που είναι όμως σημαντικές για επιχειρηματίες, ειδικά ξενοδοχείων, που την περίοδο λειτουργίας τους μεγάλο τμήμα της περιουσίας τους είναι εκτεθειμένο ή βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο της μονάδος τους.
Εν κατακλείδι, είναι σημαντικό να επισημάνω ότι η αξία της ιδιωτικής ασφάλισης είναι ανεκτίμητη. Για να μπορεί όμως να αποζημιωθεί σωστά ένας ιδιώτης θα πρέπει πρώτα να έχει δομηθεί σωστά το ασφαλιστήριο, κάτι που μπορεί να το κάνει μόνο ένας καταρτισμένος και έμπειρος ασφαλιστικός σύμβουλος.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Φυσικές Καταστροφές: Μέσω πλατφόρμας οι αποζημιώσεις - Συνεδριάζει στις 21/10 το Παρατηρητήριο Ασφάλισης

Τα 21 μέλη στη νέα σύνθεση του Συμβουλίου Ιδιωτικής Ασφάλισης έναντι Φυσικών Καταστροφών

Τεράστιες ζημιές στο Οροπέδιο Λασιθίου από τις βροχές (video)

Στις 15 Οκτωβρίου η η ΕΑΕΕ μιλά για τις φυσικές καταστροφές και την ανθεκτικότητα

Φυσικές Καταστροφές: Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα

Swiss Re: Από τους καύσωνες έως το Ελ Νίνιο (video)

Αύξηση 62% στις ασφαλισμένες κατοικίες για σεισμό και καιρικά φαινόμενα



















