
Πώς η αξιοποίηση των δεδομένων και των ψηφιακών τεχνολογιών μπορεί να ενισχύσει τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης, να βελτιώσει τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και να ενδυναμώσει την προστασία των πολιτών σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων κλιματικών και φυσικών κινδύνων; Αυτό θα αναλύσει ο Δημήτρης Παπαστεργίου Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις 10 Ιουνίου στο συνέδριο NatCat, που θα γίνει στο "Φάρο" του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Σε ένα συνέδριο που αναλύεται πολυεπίπεδα το ζήτημα της ανθεκτικότητας όντας πλέον σε μία νέα κανονικότητα θα τεθεί πώς η τεχνητή νοημοσύνη, η προγνωστική ανάλυση και οι ψηφιακές πλατφόρμες μετασχηματίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες προβλέπουν, διαχειρίζονται και ανταποκρίνονται στις φυσικές καταστροφές.
Δείτε εδώ την agenda του συνεδρίου
Το NatCat Summit φέρνει και πάλι κοντά decision makers από τους κλάδους της Τεχνολογίας, της Ενέργειας, των Κατασκευών, του Real Estate, της Ασφάλισης, της Ναυτιλίας και των Χρηματοοικονομικών, για μία κρίσιμη συζήτηση γύρω από τη διαχείριση κρίσεων.
To συνέδριο διοργανώνεται από το Money Review της Καθημερινής με Content και Communication Partner την Morax Media.
Διαβάστε επίσης: Ο Δ. Μαζαράκης, αντιπρόεδρος της ΕΑΕΕ στο NatCat Summit
Σχόλια

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Οι 15 μεσίτες και πράκτορες με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών (2025)
NN Hellas: Η κουλτούρα που οδήγησε στο ιστορικό milestone του €1 δισ.
Νέα γενιά ασφαλιστών: Έρχεται επιδότηση έως 36.000 ευρώ για είσοδο στο επάγγελμα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Ο Σταύρος Κωνσταντάς keynote speaker στο NatCat Summit 2026

Ο Δ. Μαζαράκης, αντιπρόεδρος της ΕΑΕΕ στο NatCat Summit

Swiss Re, Munich Re και Starr φέρνουν την παγκόσμια εμπειρία φυσικών καταστροφών στην Αθήνα

Hielkema, Κωνσταντάς & Σαρρηγεωργίου keynote speakers στο NATCAT Summit 2026

NatCat Summit 2026: Η Petra Hielkema της EIOPA στην Αθήνα

Η Sabine-Marie Eldracher της Munich Re στο NatCat Summit 2026

NatCat Summit 2026: Μαζί, διαμορφώνουμε στρατηγικές για πιο ανθεκτικές κοινότητες
















