
Τα δύο πρώτα «μέτωπα» κατά του κορωνοϊού φαίνεται πως κέρδισε η ασφαλιστική αγορά.
Οι ασφαλιστικές επιμένουν στην προσπάθειά τους να αποκαταστήσουν πλήρως το κλίμα στον Κλάδο, γνωρίζοντας βέβαια ότι τα περισσότερα θα εξαρτηθούν από το πόσο βαθιά θα είναι φέτος η ύφεση, όπως και από τη διάρκειά της.
Του Πλάτωνα Τσούλου
Ήδη, όπως αναφέρουν στελέχη του κλάδου, το bancassurance άρχισε να ομαλοποιείται με τα δίκτυα πωλήσεων να ανακτούν σταδιακά το χαμένο τους έδαφος, το οποίο υπολογίζεται για τις περισσότερες εταιρείες από 20% έως και 40% σε σχέση με την προ Covid-19 περίοδο.
Παράλληλα, καταγράφεται πλήρης αποκατάσταση των περιοδικών καταβολών σε όλους τους βασικούς κλάδους ασφάλισης, αν και όπως τονίζεται, οι περιοδικές καταβολές είχαν κρατήσει το μεγαλύτερο μέρος της δυναμικής τους και κατά την περίοδο του γενικού lockdown που αποφάσισε η κυβέρνηση για την αγορά.
Ανοικτά μέτωπα για τις ασφαλιστικές εταιρείες παραμένουν οι νέες πωλήσεις, κυρίως στα συνταξιοδοτικά προγράμματα, τις ασφαλίσεις Υγείας και τις καλύψεις Περιουσίας, ενώ απώλειες, ελεγχόμενες ωστόσο, σημειώνονται και στον κλάδο Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, όπου όμως οι μειωμένες ζημιές «θεραπεύουν» την όποια πληγή από τον Covid-19.
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Aπoδιαμεσολάβηση και ΑΙ αλλάζουν την ασφαλιστική αγορά
Πρόστιμο 250 ευρώ για τα ανασφάλιστα πατίνια
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Πετράλωνα: Το ατύχημα που υπενθύμισε ότι η διαχείριση του κινδύνου ξεκινά πριν από την πρώτη εκσκαφή
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Εμβόλια Covid: 14.000 Βρετανοί ζητούν αποζημίωση για βλάβες

Πανεπιστημιακή έρευνα: Η μη φυσική μετάδοση του covid προκύπτει ως ιδιαίτερα αληθοφανές σενάριο

Γρίπη και COVID-19: Ταυτόχρονη ανίχνευση από την Affidea

Έστω και τώρα να εμβολιαστούν οι ευπαθείς για τη γρίπη και τον κορωνοϊό

Διαγράφονται τα πρόστιμα για τους ηλικιωμένους που δεν είχαν κάνει εμβόλιο covid

Ο κορωνοϊός δεν φεύγει ….

Μέτρα προστασίας για τον covid & τις λοιμώξεις αναπνευστικού

















