
Το bancassurance, οι διαμεσολαβούντες αποκλειστικής συνεργασίας καθώς και οι ασφαλιστές μη αποκλειστικής συνεργασίας, κυριαρχούν στις πωλήσεις ατομικών συμβολαίων Ασφάλισης Ζωής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος – ΕΑΕΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2024, τα συμβόλαια που διατέθηκαν σε συνεργασία με τις τράπεζες συμμετείχαν με 49,6% στο σύνολο των πωλήσεων της κατηγορίας, αυτά που διατέθηκαν μέσω δικτύων και πρακτόρων αποκλειστικής συνεργασίας συμμετείχαν με 33,6% και όσα διατέθηκαν μέσω δικτύων και πρακτόρων μη αποκλειστικής συνεργασίας το ποσοστό τους διαμορφώθηκε στο 14,8%.
Οι άμεσες πωλήσεις είχαν συμμετοχή μόλις 1,3% και οι μεσίτες ασφαλίσεων 0,4%, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πώληση ανάλογων προϊόντων μέσω διαδικτύου με τη χρήση ψηφιακών πλατφορμών ήταν οριακά μηδενική (0,04%), όπως και η πώληση των σχετικών συμβολαίων από διαμεσολαβητές δευτερεύουσας δραστηριότητας (0,002%).
Σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις ομαδικών Ασφαλίσεων Ζωής, κυρίαρχη θέση κέρδισαν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές μη αποκλειστικής συνεργασίας με συμμετοχή στο σύνολο του κλάδου 38,6% και ακολούθησαν οι άμεσες πωλήσεις με 23,9% (εταιρικές πωλήσεις, καθώς και πωλήσεις από ασφαλιστικούς υπαλλήλους), οι πωλήσεις σε συνεργασία με τράπεζες με 10,4%, η διάθεση προγραμμάτων μέσω ασφαλιστικών διαμεσολαβητών αποκλειστικής συνεργασίας με 10,2%, οι μεσίτες ασφαλίσεων με 9,5% και οι πωλήσεις μέσω τηλεφωνικών κέντρων και direct mails με 7,2%.
Σημειώνεται πως, όπως ήταν αναμενόμενο, πωλήσεις μέσω διαδικτύου δεν υπήρξαν για τα ομαδικά ασφαλιστήρια.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Εκρηκτική άνοδος στις ατομικές ασφαλίσεις για cyber απάτες

Αυξήθηκαν κατά 311.790 τα ασφαλισμένα σπίτια για φυσικές καταστροφές

Αύξηση 16,4% του αριθμού των διαμεσολαβητών σε μία 5ετία

Υπερέχουν οι πράκτορες στην ασφαλιστική παραγωγή

11,8 δις ευρώ υπό διαχείριση στα συμβόλαια ασφάλισης ζωής

Φυσικές καταστροφές: 7,5% αυξήθηκαν οι ασφαλισμένες κατοικίες

1,8 δις ευρώ οι αποζημιώσεις σε ανθρώπους με ασφαλίσεις ζωής και υγείας σε ένα 9μηνο


















