Eurolife

Pandemic Re: Η ασφαλιστική «απάντηση» της Βρετανίας στον κίνδυνο της πανδημίας

Η ασφαλιστική αγορά στη Βρετανία και η κυβέρνηση προσανατολίζονται στη δημιουργία ενός fund για την αντιμετώπιση των πανδημιών. To fund θα λειτουργήσει στο πρότυπο του αντιτρομοκρατικού αντασφαλιστικού “Pool Re”, θα ονομάζεται Pandemic Re και σαν εξέλιξη ήδη στηρίζεται από την κυβέρνηση. Θυμίζουμε ότι στη Βρετανία δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας με στόχο να βρεθεί λύση για μελλοντικές [...]

Ethniki
Pandemic Re: Η ασφαλιστική «απάντηση» της Βρετανίας στον κίνδυνο της πανδημίας

Η ασφαλιστική αγορά στη Βρετανία και η κυβέρνηση προσανατολίζονται στη δημιουργία ενός fund για την αντιμετώπιση των πανδημιών.

To fund θα λειτουργήσει στο πρότυπο του αντιτρομοκρατικού αντασφαλιστικού “Pool Re”, θα ονομάζεται Pandemic Re και σαν εξέλιξη ήδη στηρίζεται από την κυβέρνηση.

Θυμίζουμε ότι στη Βρετανία δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας με στόχο να βρεθεί λύση για μελλοντικές πανδημίες και επικεφαλής τέθηκε ο Stephen Catlin, CEO της Convex Group.

Ο Catlin είχε δηλώσει ότι «ο ασφαλιστικός κλάδος πρέπει να μπει μπροστά όσον αφορά την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, να αποζημιώσει άμεσα και να συνεχίσει να επιτελεί το ρόλο του παρέχοντας ασφαλιστική προστασία στους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις. Απαιτείται να βρούμε μία λύση για τις μελλοντικές πανδημίες και αυτή η ομάδα που έχει συσταθεί έχει να συνενώσει πολλά χρόνια ασφαλιστικής εμπειρίας».

Ναι από την Biba στο μοντέλο της Pandemic

Graeme Trudgill

Θετική είναι η στάση της ΒΙΒΑ στη δημιουργία ενός τέτοιου μοντέλου. Πρόσφατα ο Graeme Trudgill, εκτελεστικός διευθυντής της Βρετανικής Ένωσης Μεσιτών Ασφαλίσεων (Biba) είπε ότι «πρέπει να εξετάσουμε τι μπορεί να γίνει μακροπρόθεσμα και το μοντέλο της Pandemic Re – που είναι υπό συζήτηση- μπορεί να είναι μέρος της λύσης. Χρειαζόμαστε μια κοινή λύση συγκέντρωσης κεφαλαίων και η λύση της Pool Re που έχουμε ήδη είναι εξαιρετική σε επίπεδο αποτελεσμάτων».

Ο Trudgill επισήμανε ότι το Pool Re θα ήταν «καλά τοποθετημένο» για να βοηθήσει και υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό στο μέλλον να πράξουμε διαφορετικά.

Όπως εξήγησε «το παγκόσμιο κόστος θα ανέλθει σε τρισεκατομμύρια και η ασφαλιστική βιομηχανία δεν έχει κεφάλαια για να το καλύψει. Αν κοιτάξετε τι αγοράζουν οι πελάτες, περίπου το 10% μικρομεσαίων επιχειρήσεων  αγοράζουν κάλυψη στον κυβερνοχώρο ή την τρομοκρατία και δεν έχουν ποτέ ασφαλιστεί για πανδημία. Δεν έχει εισπραχθεί ασφάλιστρο για αυτό τον κίνδυνο».

Η κυβέρνηση

Sir Bob Neill

Ο Sir Bob Neill, μέλος του κοινοβουλίου και πρόεδρος της επιτροπής δικαιοσύνης, συμφώνησε ότι το Pandemic Re είναι ένα «ελκυστικό μοντέλο». «Έχουμε ένα παρόμοιο μοντέλο στο Ηνωμένο Βασίλειο που φαίνεται να λειτουργεί και έχει κάνει την κυβέρνηση και τη βιομηχανία να συνεργάζονται», δήλωσε.

Ο Neill παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση πρέπει να συμμετάσχει στη λύση και πρόσθεσε ότι «μόνο η κυβέρνηση μπορεί τελικά να συμβάλλει ώστε να δομηθεί ένα ανθεκτικό σύστημα».

Mega Brokers
Carglass

Σχόλια

Φόρτωση...
Neos Poseidon
Interlife
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121