
Ζημιές σε επιχειρήσεις, κτίσματα, υποδομές και καλλιέργειες προκάλεσε η κακοκαιρία Μπάλλος σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα, ανάμεσά στις οποίες είναι η Αττική, η Ηλεία, η Ιθάκη, η Κεφαλλονιά, η Εύβοια, η Χαλκιδική, η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Μύκονος.
της Βίκυς Γερασίμου
Σύμφωνα με πληροφορίες από την κακοκαιρία που ξεκίνησε στις 13 Οκτωβρίου περιορισμένες απώλειες αναμένει να έχει συνολικά η ασφαλιστική αγορά, καθώς οι ζημιές φαίνεται ότι θα κρατηθούν σε μικρό αριθμό και με χαμηλό μέσο όρο αποζημίωσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής οι περισσότερες κλήσεις για σπίτια και επιχειρήσεις που πλημμύρισαν, αφορούσαν την Αττική (827) και ακολουθούν η Κέρκυρα με 495, το Βαθύ στην Ιθάκη με 44, το Ληξούρι Κεφαλλονιάς με 38 και η Κεντρική Μακεδονία με 32.
Οι περισσότερες ασφαλισμένες ζημιές κατά τις ίδιες πηγές εντοπίζονται στην Αττική, καθώς στα νησιά και την περιφέρεια είναι μικρότερος ο βαθμός της διείσδυσης της ιδιωτικής ασφάλισης. Οι ασφαλισμένες ζημιές υπολογίζεται ότι θα φτάσουν γύρω στο 15% των συνολικών ζημιών που καταγράφονται, καθώς στην πλειοψηφία τους τα σπίτια αλλά και πολλές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία είναι χωρίς ασφαλίστική κάλυψη.
Σχόλια

Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2
Έκλεισε το deal για το Ιασώ
3P Insurance: Στα 59,1 εκατ. ευρώ η παραγωγή – Στόχος τα 67,5 εκατ. το 2026
Γιατί η Εθνική Ασφαλιστική θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική στις ασφαλίσεις υγείας
Το μέλλον της ασφάλισης ανήκει στον συνδυασμό τεχνολογίας και ανθρώπινης αξίας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Τα 21 μέλη στη νέα σύνθεση του Συμβουλίου Ιδιωτικής Ασφάλισης έναντι Φυσικών Καταστροφών

Τεράστιες ζημιές στο Οροπέδιο Λασιθίου από τις βροχές (video)

Στις 15 Οκτωβρίου η η ΕΑΕΕ μιλά για τις φυσικές καταστροφές και την ανθεκτικότητα

Φυσικές Καταστροφές: Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα

Swiss Re: Από τους καύσωνες έως το Ελ Νίνιο (video)

Αύξηση 62% στις ασφαλισμένες κατοικίες για σεισμό και καιρικά φαινόμενα

Το νέο πλαίσιο για την κρατική αρωγή και τις ασφαλιστικές


















