
Ποινή φυλάκισης 1 έτους με αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Καβάλας σε μητέρα και κόρη, οι οποίες στο παρελθόν εργάζονταν ως ασφαλίστριες- συνεργάτες γνωστής εταιρίας. Οι δύο γυναίκες που τιμωρήθηκαν με φυλάκιση 1 έτους η κάθε μία, αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι το 2013 ενώ εισέπραξαν για λογαριασμό της εταιρίας ασφάλιστρα 13.000 ευρώ, δεν τα προώθησαν στην συνεργαζόμενη εταιρία.
Το χρέος υφίσταται ακόμη και σήμερα, όπως ειπώθηκε από τη πλευρά των μηνυτών. Η συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής ζήτησε από το δικαστήριο (το αίτημα δεν έγινε δεκτό) η υπόθεση να απασχολήσει ανώτερο δικαστήριο αφού όπως ειπώθηκε από τη δικηγόρο κ. Βλάχου πρόκειται για κακουργηματική πράξη. Ο συνήγορος υπεράσπισης Μάκης Κεβρεκάκης κατηγόρησε την ασφαλιστική εταιρία για μεθόδευση, προκειμένου να κάνει συνεργάτη της (ασφαλίστρια) την μητέρα μέσω της κόρης. Είπε επίσης ότι μητέρα και κόρη πλήρωσαν διάφορα ποσά στην ασφαλιστική εταιρία, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχει πληρωθεί και το ποσό των 13.000 ευρώ. «Υπάρχουν πολλές αμφιβολίες» είπε ο κ. Κεβρεκάκης προς το δικαστήριο, ζητώντας την αθώωση των δύο κατηγορούμενων.
Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή και της μητέρας (ήταν παρούσα) και της κόρης (απουσίαζε). «Είχαν δόλο και πρόθεση» είπε στην αγόρευση του. Η μητέρα απολογούμενη ισχυρίστηκε ότι την επίμαχη χρονική περίοδο είχε και σοβαρά προβλήματα υγείας. Η πρόεδρος του δικαστηρίου έκρινε ένοχες και τις δύο κατηγορούμενες στην κατηγορία υπεξαίρεσης κατά συναυτουργία. Η ποινή ενός έτους σε μητέρα και κόρη αναστάλθηκε επί 3ετία.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Anytime: Ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία

ΕΑΔΕ - BIPAR: 6 παρεμβάσεις στους ευρωβουλευτές για τα PEPP

Intracom: Κερδοφορία και είσοδος στις ασφαλίσεις το 2025

Η Πρόεδρος της EIOPA, P. Hielkema στο NatCat Summit

Διψήφια αύξηση παραγωγής και ενίσχυση κερδοφορίας για την Υδρόγειο

Αύξηση κερδών 26,9% για την Ευρώπη Ασφαλιστική το 2025

ΕΑΕΕ και HALA συγκροτούν μικτή επιτροπή συνεργασίας

















