Kακουργηματική ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος των υπευθύνων του Ομίλου Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων ΞΥΝΗ, για υπόθεση πλαστών ασφαλιστικών ενημεροτήτων που φέρονται να προκάλεσαν ζημιά χιλιάδων ευρώ στο Δημόσιο.
Η δίωξη που άσκησε η εισαγγελέας αφορά το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως σε βάρος του Δημοσίου και στρέφεται κατά των Σοφοκλή Ξυνή, της συζύγου του Αθηνάς και της κόρης του Αικατερίνης, που είναι μέλη του ΔΣ του Ομίλου ΞΥΝΗ, ενώ παράλληλα εκδόθηκε διάταξη δημοσιοποίησης των ονομάτων των κατηγορουμένων αλλά και διάταξη απαγόρευσης εξόδου τους από τη χώρα.
Η κατηγορία που απαγγέλθηκε- επισύρει ποινή ακόμη και ισόβιας κάθειρξης- αφορά όχι μόνο περιπτώσεις εισφοροδιαφυγής που φαίνεται να διαπιστώθηκαν σε εταιρίες του ομίλου, αλλά και είσπραξης επιδοτήσεων για εκπαιδευτικά προγράμματα που εξασφάλισαν οι κατηγορούμενοι μέσω πλαστών βεβαιώσεων ασφαλιστικών ενημεροτήτων τις οποίες εξασφάλισαν οι κατηγορούμενοι από υπηρεσίες του ΙΚΑ.
Τη δικογραφία για την υπόθεση θα χειριστεί ανακριτής, που θα εντοπίσει αν προκύπτει εμπλοκή δημοσίων υπαλλήλων, ενώ η κ. Παπανδρέου, με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ, συνεχίζει την έρευνά της για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά ασφαλιστικές και φορολογικές παραβάσεις.
Σχόλια

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
Η Interamerican εξαγοράζει το χαρτοφυλάκιο της Gan Direct στην Κύπρο
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
Sofos Insurance: Σε νέες και σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις με στόχο τα 60 εκ. €
Τρίτη χώρα με τις μεγαλύτερες άμεσες δαπάνες υγείας η Ελλάδα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Ευρώπη Holdings: Πράσινο φως στη συγχώνευση με την Credia Bank - Ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα

Η γιορτή του Ασφαλιστικού Συμβούλου: 4 δυνάμεις που κάνουν τη διαφορά

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Κάνε Follow. Κάνε Like. Κέρδισε!

Πλειοδοτικός διαγωνισμός για 8 ακίνητα από το Επικουρικό

Νέος τόκος υπερημερίας 9,9% από 16 Σεπτεμβρίου

Ιnsurancemarket: Ασφάλιση σε 3 άτοκες δόσεις μέσω Klarna

Έβαλαν το… χεράκι τους και τα ασφάλιστρα


















