
Θετικά υποδέχτηκε η ασφαλιστική αγορά το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα. Στελέχη της θεωρούν ότι η συνέχιση της κυβερνητικής πορείας θα εξασφαλίσει στον κλάδο τη δυνατότητα υποστήριξης και θεσμοθέτησης πάγιων αιτημάτων του, πέρα αυτού της χορήγησης φορολογικών κινήτρων για την ασφάλιση κατοικιών έναντι φυσικών καταστροφών, που έχει ήδη εξαγγελθεί.
Του Πλάτωνα Τσούλου
Κύκλοι της αγοράς θεωρούν ότι κατά την προηγούμενη δύσκολη τετραετία λόγω των απανωτών διεθνών κρίσεων, υπήρξε σημαντική προεργασία σε επίπεδο διαβούλευσης με την πολιτεία για τη στήριξη του κλάδου, οπότε εκτιμούν ότι κατά το προσεχές διάστημα θα δοθεί η δυνατότητα στη νέα κυβέρνηση να ενισχύσει εμπράκτως το ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στην κοινωνία και την οικονομία.
Στο πλαίσιο αυτό, η ασφαλιστική αγορά θα επιμείνει καταρχήν για τη θεσμοθέτηση του μέτρου που αφορά στις ασφαλίσεις των κατοικιών, αλλά και για μία σειρά άλλων παρεμβάσεων που θα έχουν να κάνουν με τη χορήγηση φορολογικών κινήτρων ενίσχυσης των κλάδων Υγείας και Ζωής (επενδυτικών – αποταμιευτικών προγραμμάτων), καθώς και την επέκταση της υποχρεωτικότητας της ασφάλισης της Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης.
Πάνω από όλα όμως, αυτό το οποίο θα επιδιώξει η ασφαλιστική αγορά είναι να της αναγνωριστεί από την πολιτεία ο συμπληρωματικός της ρόλος, ιδιαίτερα στα πεδία της υγείας και των συντάξεων, όπου σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές ο κλάδος κατέχει ακόμη και πρωταγωνιστική θέση.
Σχόλια

Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
Θέση εργασίας στην Cover: Διαχείριση Ασφαλιστικών Εργασιών Κλάδου Ζωής & Υγείας
Γιατί το 2026 θα κάνει τη διαφορά στις ασφαλίσεις οχημάτων;
17 έως 21 Αυγούστου τι πληρώνουν e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ
Η ΕΑΔΕ για την νέα Εγκύκλιο της Generali
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια

Πώς θα πολλαπλασιαστούν τα assets των ΤΕΑ

Kινούμενες «βόμβες» στους δρόμους τα ανασφάλιστα οχήματα

Έξι «αχίλλειες πτέρνες» για τις ασφαλιστικές εταιρείες

Όμιλος Generali: Αύξηση 5,8% στα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα

ERGO: Έκτακτος μηχανισμός προκαταβολών και κλιμάκια συνεργατών για τις φωτιές

Μετοχές και ΑΚ «άσοι» για τις ασφαλιστικές εταιρείες

















