
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής και το… μπλοκάρισμα της διαδικασίας υποβολής του επίμαχου φακέλου από την πλευρά της Exin.
του Πλάτωνα Τσούλου
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το deal αν όχι τυπικά, στην ουσία του τουλάχιστον, έχει σχεδόν ανατραπεί. Το μόνο που μένει είναι το τι θα ανακοινώσει, τόσο η Exin προκειμένου να σχολιάσει τα όσα είδαν μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, όσο όμως και η Τράπεζα της Ελλάδος για τη συνέχεια που θα έχει η όλη υπόθεση, αλλά και η Εθνικής Τράπεζα, ως μετόχος της Εθνικής Ασφαλιστικής, για το τι προτίθεται να πράξει από εδώ και στο εξής.
Πληροφορίες του ID αναφέρουν ότι, η μεγαλύτερη ίσως πρόκληση έχει να κάνει με τα περιθώρια που υπάρχουν για τη συνέχιση του διαγωνισμού.
Πηγές της αγοράς αναφέρουν πως κάτι ανάλογο δεν προβλέπεται από τις προδιαγραφές του, ενώ ξεκάθαρη θέση επί του θέματος αποφεύγουν να διατυπώσουν παράγοντες της Τ.τ.Ε. με τους οποίους επικοινώνησε το ID.
Πάντως, στο βαθμό που τελικά καταστεί ανέφικτο για την Εθνική Τράπεζα να “απευθυνθεί” στην κινεζική Fosun ως δεύτερη πλειοδότρια εταιρεία στο διαγωνισμό για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, αυτό θα σημάνει την εκκίνηση του διαγωνισμού από μηδενική βάση και άρα νέες πολύμηνες καθυστερήσεις για την ολοκλήρωσή του.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Νόμος 5290: Τι αλλάζει στις υπηρεσίες οδικής βοήθειας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Δωρεά από την ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η Εθνική Ασφαλιστική στο πλευρό του No Finish Line Athens

Σε συνεχή ανοδική τροχιά η Επιθεώρηση Χ. Χρυσολόγου

MDRT: "Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας"

Η Εθνική Ασφαλιστική στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας

Ακίνητα €43,4 εκατ. προς πώληση από την Εθνική Ασφαλιστική

Με 834,6 εκ. ευρώ παραγωγή η Εθνική Ασφαλιστική το 2025

















