
Μετά την απόφαση του Ανώτατου Βρετανικού Δικαστηρίου για τις αποζημιώσεις περί απώλειας κερδών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που αφορούν αξιώσεις εκατομμυρίων λιρών, αναμένεται να υπάρξε,ι σύμφωνα με ασφαλιστικές πηγές του reuters,διαμάχη μεταξύ ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εταιρειών.
Επιχειρήσεις εστίασης, κέντρα αισθητικής, νυχτερινά κέντρα και άλλες μικρές εταιρείες τον Ιανουάριο κέρδισαν δικαστικά το δικαίωμα σε ασφαλιστικές αποζημιώσεις λόγω διακοπής εργασιών.
Οι δικαστές αποφάσισαν ότι πολλά ασφαλιστήρια συμβόλαια θα έπρεπε να καλύψουν τους πελάτες από το lockdown. H εν λόγω απόφαση όπως αναφέρουν στελέχη του κλάδου επηρεάζει 60 ασφαλιστικές, και δεν διευκρινίζει τι θα γίνει με τις αντασφαλιστικές.
«Είμαστε εδώ για να δώσουμε τη μάχη», δήλωσε ένα ανώτερο στέλεχος ασφάλιστικής στο Reuters και πρόσθεσε ότι “περιμένουμε από τους αντασφαλιστές να αναλάβουν το μερίδιό τους».
Ο χειρισμός αυτής της υπόθεσης από τη Βρετανία και οποιεσδήποτε επακόλουθες διαμάχες με αντασφαλιστές παρακολουθούνται από επενδυτές σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν ακόμη επιλυθεί οι διαφορές μεταξύ ασφαλιστών και επιχειρήσεων σχετικά με τις αξιώσεις που σχετίζονται με την πανδημία.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία έχουν υποβάλει περίπου 1.500 μεμονωμένες αγωγές. Οι ασφαλιστές έχουν κερδίσει ένα μεγάλο μέρος των υποθέσεων αυτών μέχρι στιγμής.
Ο Steve McGill, Διευθύνων Σύμβουλος του ασφαλιστικού μεσίτη McGill and Partners, δήλωσε ότι η ερμηνεία της διατύπωσης αυτών των πολύπλοκων συμβολαίων συχνά οφείλεται στο πώς οι ασφαλιστικές και οι αντασφαλιστικές βλέπουν τις «αποχρώσεις του γκρι».
Η Ένωση Βρετανών Ασφαλιστών δήλωσε ότι οι ασφαλιστές πληρώνουν δύο δισεκατομμύρια λίρες (2,79 δισεκατομμύρια δολάρια) για αδιαμφισβήτητες αξιώσεις από συμβόλαια διακοπής εργασιών.
Σχόλια

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
Η Interamerican εξαγοράζει το χαρτοφυλάκιο της Gan Direct στην Κύπρο
Sofos Insurance: Σε νέες και σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις με στόχο τα 60 εκ. €
Έβαλαν το… χεράκι τους και τα ασφάλιστρα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

AI agents "ξέφυγαν" και επιτέθηκαν σε γερμανικό wiki

Το LinkedIn Κυριαρχεί στην Αναζήτηση AI

Η Interamerican εξαγοράζει το χαρτοφυλάκιο της Gan Direct στην Κύπρο

Το ισχυρό κλιματικό φαινόμενο “Ελ Νίνιο” προ των πυλών

Αντιμέτωπη με 5ο κύμα καύσωνα η Γαλλία

Το IQ των ρομπότ είναι πολύ χαμηλό... ακόμα

Mega χρηματοδότηση για την Project-S από το Uni.Fund II


















