
Εξειδίκευση, επαγγελματισμός και στοχευμένη στρατηγική πώλησης. Σε αυτό το τρίπτυχο στηρίζεται η Truck & Cargo Insurance, που σύμφωνα με τον επικεφαλής της κ. Γιάννη Σαμολαδά, αυξάνει κατά 15%-20% ετησίως την παραγωγή της.
Παρά τον εντεινόμενο ανταγωνισμό στις ασφαλίσεις βαρέων οχημάτων και την πτώση κατά 65% της τιμής των ασφαλίστρων η Εταιρεία διαγράφει θετική τροχιά και θέτει βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή της.
Πόσα χρόνια δραστηριοποιείστε στην αγορά και ποιους κινδύνους ασφαλίζετε;
Στην αγορά δραστηριοποιούμαι από το 1999 και από το 2000 ασφαλίζουμε φορτηγά και γενικότερα βαρέου τύπου οχήματα. Οι κίνδυνοι που ασφαλίζουμε έχουν να κάνουν κυρίως με την αστική ευθύνη των οχημάτων καθώς και όλους τους όμορους κινδύνους. Πιο συγκεκριμένα ο πελάτης μας ο οποίος είναι κυρίως μεταφορική εταιρεία ή μεμονωμένος μεταφορέας έχει ανάγκη να καλύψει κινδύνους όπως η αστική ευθύνη, η ευθύνη του εργαλείου, της ζημίας που μπορεί να προξενήσει το μεταφερόμενο όχημα, την ασφάλιση του ίδιου του μεταφερόμενου εμπορεύματος, την ευθύνη του μεταφορέα ή του διαμεταφορέα και τέλος κινδύνους όπως η περιουσία – τα εμπορεύματα των αποθετών του και την κάλυψη της ευθύνης που έχει ως αποθηκευτής….
Διαβάστε εδώ τη συνέχεια της συνέντευξης
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Με 834,6 εκ. ευρώ παραγωγή η Εθνική Ασφαλιστική το 2025

Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς

Το νέο μοντέλο ανάπτυξης στην ασφάλιση

Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης

Στρατηγική συνεργασία NAK Insurance Brokers & Terra Pindus

Πασχαλινό Bazaar με κοινωνικό αποτύπωμα στα γραφεία της Groupama







