
800.000 ευρώ θα κληθεί να καταβάλλει το δημόσιο στους γονείς και τα αδέλφια του 22χρονου φοιτητή που πέθανε το 2000 από αδέσποτη σφαίρα έξω από το στρατόπεδο Στεφανάκη, στη λεωφόρο Σχιστού.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αναγνώριζε την ευθύνη του δημοσίου και επέβαλε στο δημόσιο να πληρώσει 800.000 ευρώ σαν αποζημίωση και εν συνεχεία το δημόσιο έκανε έκανε αίτηση αναίρεσης της απόφασης αυτής, αλλά το ΣτΕ αποφάνθηκε υπέρ της οικογένειας.
Στις 25 Ιουλίου του 2000 τα ξημερώματα ο 22χρονος επέστρεφε με το μηχανάκι του στην οικία του όταν αξιωματικός υπηρεσίας μετά απο σφυρίγματα ρώτησε αλτ τις ει όπλισε το όπλο του και πυροβόλησε. Το όπλο σύμφωνα με πληροφορίες έπαθε εμπλοκή και ο αξιωματικός ζήτησε το όπλο ενός λοχία. Ρώτησε αν είναι κάποιος εκεί και πυροβόλησε. Αμέσως μετά ακούστηκε μία κραυγή. Ο αξιωματικός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για ανθρωποκτονία απο πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
20 χρόνια μετά έρχεται για την οιογένεια μία απόφαση που αναγνωρίζει την ευθύνη του δημοσίου.
Σχόλια
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Αποζημίωση 40 εκατ. δολ. σε δύο γυναίκες για το ταλκ της J&J

Συμβόλαιο ευθύνης 461.000 ευρώ για στελέχη διοίκησης των ΕΛΤΑ – Τι απαντούν τα ΕΛΤΑ

Ανάκληση 259.000 Honda στις ΗΠΑ για “ελάττωμα” στο φρένο

Αστική ευθύνη επαγγελματιών: Το δίχτυ ασφαλείας πριν το λάθος κοστίσει ακριβά

Δικαστική απόφαση: “Αρκετές εταιρείες πρέπει να αντιμετωπίσουν μήνυση για μολυσμένες βρεφικές τροφές”

Ιστορική αποζημίωση 22,6 δις δολ. από 3 καπνοβιομηχανίες (video)

Allianz: Aδυναμία πληρωμών, γεωπολιτικές εντάσεις και «AI washing» οι βασικοί κίνδυνοι για τα διευθυντικά στελέχη







