
Στις 28 Μαΐου 2026 θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες το 16ο International Conference της Insurance Europe, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα για την ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά. Το συνέδριο θα φιλοξενηθεί στο Steigenberger Icon Wiltcher’s Hotel και αναμένεται να συγκεντρώσει εκπροσώπους ασφαλιστικών εταιρειών, θεσμικών φορέων, ρυθμιστικών αρχών και ειδικών της οικονομίας από ολόκληρη την Ευρώπη.
Κεντρικό θέμα της διοργάνωσης είναι το «Building resilience in an uncertain world», με έμφαση στην ανθεκτικότητα των οικονομιών και των κοινωνιών απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, στις γεωπολιτικές εξελίξεις, στην κυβερνοασφάλεια και στον ρόλο της τεχνολογίας στη διαμόρφωση του μέλλοντος των ασφαλίσεων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η συζήτηση γύρω από τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανάγκη δημιουργίας νέων ασφαλιστικών προϊόντων που θα ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες πολιτών και επιχειρήσεων. Το συνέδριο της Insurance Europe αποτελεί κάθε χρόνο σημείο αναφοράς για τον κλάδο, καθώς λειτουργεί ως πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσεων, ιδεών και στρατηγικών για το μέλλον της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
NN Hellas: Η κουλτούρα που οδήγησε στο ιστορικό milestone του €1 δισ.
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Ο Α. Σαρρηγεωργίου στο 16th International Insurance Conference

Swiss Re, Munich Re και Starr φέρνουν την παγκόσμια εμπειρία φυσικών καταστροφών στην Αθήνα

Τι θα συζητηθεί στο Insurance & Reinsurance Meeting 2026

Την ετήσια έκθεσή της δημοσίευσε η ΕΑΕΕ

Οι κίνδυνοι γίνονται πιο σύνθετοι και πιο έντονοι

Η Groupama επίσημη ασφαλιστική στα «Ποσειδώνια 2026» σε συνεργασία με την Agora

Στρατηγική στην ασφάλιση: Aπό το “As Is” στο “To Be” της εμπειρίας πελάτη
















