
Το Έργο RARE του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο οποίο συμμετέχει το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, από κοινού με δομές του Πανεπιστημίου Πειραιώς και άλλων επιστημονικών εταίρων, αφορά στην ανάπτυξη συστήματος υπολογισμού της πιθανότητας πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, με την αξιοποίηση δεδομένων που σχετίζονται με τον οδηγό, το όχημα και το οδικό δίκτυο, το τρίπτυχο δηλαδή που συνθέτει την οδική ασφάλεια.
Το Έργο RARE έχει ως στόχο τη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς, δηλαδή την επιλογή ασφαλέστερων διαδρομών εκ μέρους των οδηγών και τη διαμόρφωση εξειδικευμένων κινήτρων χρήσης των πλέον ασφαλών διαδρομών, με «όχημα» την τροποποίηση των υφιστάμενων αλγορίθμων υπολογισμού των ασφαλίστρων κάλυψης τροχαίων ατυχημάτων.
Στρατηγική στόχευση του Έργου RARE είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που συνεπάγεται σημαντικά οφέλη για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον, δηλαδή τους τρεις (3) πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης.
Διά της συμμετοχής τους στο Έργο RARE, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών και οι επιστημονικοί εταίροι του επιδιώκουν να συμβάλουν στην επίτευξη των σκοπών του έργου, στην ελαχιστοποίηση των τροχαίων ατυχημάτων, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση του κόστους ασφάλισης, προς όφελος βεβαίως του κοινωνικού μας συνόλου.
Λεπτομέρειες περί του Έργου RARE https://www.rare-project.eu/.
Σχόλια

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
Η Interamerican εξαγοράζει το χαρτοφυλάκιο της Gan Direct στην Κύπρο
Τι θα ισχύσει για τον «κουμπαρά» των 60.000 ευρώ
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
17 έως 21 Αυγούστου τι πληρώνουν e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Η συμβολή του Ν. Σωφρονά και οι συνέργειες με την HFPA

ΠΣΑΣ: Ουσιαστική η προσφορά του Ν. Σοφρωνά στην εκπαίδευση

ΕΑΕΕ και ΕΙΑΣ ενώνουν δυνάμεις κατά της ασφαλιστικής απάτης

4 εξειδικευμένες online διαλέξεις από ΕΙΑΣ - ΕΑΕΕ και CII

Τη σκυτάλη του ΕΙΑΣ παραδίδει ο Ν. Σωφρονάς στον Α. Τζικοπουλο

4 προγράμματα θα "τρέξουν" το Σεπτέμβρη στο ΕΙΑΣ

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια ΕΣΑΠΕ

















