
Στο παρατεταμένο σενάριο της πανδημίας σε περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων επικεντρώνεται το stress test της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) για το 2021.
Στην άσκηση προσομοίωσης θα συμμετάσχουν 44 ασφαλιστικές και από την Ελλάδα θα λάβει μέρος η Εθνική Ασφαλιστική.
Η EIOPA διενεργεί τακτικές δοκιμές ακραίων καταστάσεων για να εκτιμήσει πόσο καλά είναι σε θέση ο ευρωπαϊκός ασφαλιστικός κλάδος να αντιμετωπίσει σοβαρές αλλά εύλογες δυσμενείς χρηματοοικονομικές εξελίξεις.

Τα αποτελέσματα του stress test βοηθούν τους επόπτες να εντοπίσουν τις ευπάθειες του ασφαλιστικού κλάδου και να βελτιώσουν την ανθεκτικότητά του.
Το σενάριο, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Κινδύνου, θα αξιολογήσει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Εκδήλωση για τα 40 χρόνια ΕΣΑΠΕ
Πετράλωνα: Το ατύχημα που υπενθύμισε ότι η διαχείριση του κινδύνου ξεκινά πριν από την πρώτη εκσκαφή
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Υποχρεωτικότητα και συμπράξεις στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών σε Ελλάδα και Τουρκία

Νέο πλαίσιο εξυγίανσης ασφαλιστικών επιχειρήσεων από το 2027

Έξι κορυφαίες διακρίσεις για την Εθνική Ασφαλιστική

Στρατηγικός πυλώνας της Εθνικής το εταιρικό δίκτυο

Φυσικές καταστροφές: Η ασφάλιση ως μοχλός ανθεκτικότητας

Επένδυση στην ανθεκτικότητα: Το μήνυμα της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Natcat Summit

O κρίσιμος ρόλος του 2ου πυλώνα ασφάλισης


















