Eurolife

Τ. Θεοδωρικάκος: Συνεργασία υπουργείων, ΤτΕ και ασφαλιστικών για έναν δείκτη υγείας που θα κάνει βιώσιμη την κατάσταση

Στο ζήτημα των αυξήσεων στα ασφάλιστρα υγείας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο ο κ. Τ. Θεοδωρικάκος, υπουργός Ανάπτυξης σε συνέντευξή του στα “Παραπολιτικά 90,1FM” επισημαίνοντας πως “η παρέμβαση της Κυβέρνησης έχει άμεσα αποτελέσματα. Το θέμα αφορά 255.000 ισόβια συμβόλαια, είναι μια κλειστή αγορά, γι’ αυτό δημιουργήθηκε πρόβλημα. Αποφασίσαμε να νομοθετήσουμε νέο δείκτη από την ΕΛΣΤΑΤ, ο [...]

Groumama Ασφάλεια Αυτοκινήτου
Τ. Θεοδωρικάκος: Συνεργασία υπουργείων, ΤτΕ και ασφαλιστικών για έναν δείκτη υγείας που θα κάνει βιώσιμη την κατάσταση

Στο ζήτημα των αυξήσεων στα ασφάλιστρα υγείας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο ο κ. Τ. Θεοδωρικάκος, υπουργός Ανάπτυξης σε συνέντευξή του στα “Παραπολιτικά 90,1FM” επισημαίνοντας πως “η παρέμβαση της Κυβέρνησης έχει άμεσα αποτελέσματα. Το θέμα αφορά 255.000 ισόβια συμβόλαια, είναι μια κλειστή αγορά, γι’ αυτό δημιουργήθηκε πρόβλημα. Αποφασίσαμε να νομοθετήσουμε νέο δείκτη από την ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψιν και τα οικονομικά και τα κοινωνικά δεδομένα.

Καλέσαμε τις ασφαλιστικές να μην εφαρμόσουν φέτος τον δείκτη του ΙΟΒΕ και να ανακόψουν τις αυξήσεις και ήδη ανακοινώθηκαν μειώσεις που φτάνουν το 50% ώστε να ανταποκριθούν οι πελάτες τους. Βλέπω ανταπόκριση και περιμένω να το πράξει το σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών”.

Ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε πως “ο ανταγωνισμός βοηθάει και στην καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών και στις καλύτερες τιμές. Όταν υπάρχουν στρεβλώσεις, η Κυβέρνηση παρεμβαίνει. Θα συνεργαστούμε τρία Υπουργεία, η Τράπεζα Ελλάδας και οι ασφαλιστικές εταιρείες ώστε να βρούμε έναν δείκτη που θα κάνει βιώσιμη την κατάσταση”.

Τέλος, ο Υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στα ζητήματα της καθημερινότητας, είπε πως είχαμε αρνητικό πληθωρισμό τροφίμων για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερα χρόνια και μάλιστα είναι ο μικρότερος σε όλη την Ευρωζώνη. Πρόσθεσε επίσης πως η αγορά θέλει συνεχή παρακολούθηση, ενώ τα πρόστιμα εισπράττονται και βεβαιώνονται από την ΑΑΔΕ.

interasco
Europi Insurance

Σχόλια

Φόρτωση...
Neos Poseidon
Cypria Life
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα