ERGO

“Ανάβει” η κόντρα της MetLife με την αμερικανική κυβέρνηση

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η «κόντρα» μεταξύ της MetLife και των ρυθμιστικών Αρχών των ΗΠΑ, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός προσπαθεί να… αποποιηθεί του χαρακτηρισμού «συστημικός» που συνοδεύεται από αυξημένη εποπτεία. Όλα ξεκίνησαν όταν το Συμβούλιο Εποπτείας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Financial Stability Oversight Council-FSOC) χαρακτήρισε επισήμως τη μεγαλύτερη αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία, MetLife, ως «συστημικά σημαντικό χρηματοοικονομικό οργανισμό». [...]

AllSafe
“Ανάβει” η κόντρα της MetLife με την αμερικανική κυβέρνηση

metlife6Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η «κόντρα» μεταξύ της MetLife και των ρυθμιστικών Αρχών των ΗΠΑ, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός προσπαθεί να… αποποιηθεί του χαρακτηρισμού «συστημικός» που συνοδεύεται από αυξημένη εποπτεία.

Όλα ξεκίνησαν όταν το Συμβούλιο Εποπτείας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Financial Stability Oversight Council-FSOC) χαρακτήρισε επισήμως τη μεγαλύτερη αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία, MetLife, ως «συστημικά σημαντικό χρηματοοικονομικό οργανισμό».

Η «στάμπα» αυτή σημαίνει ότι οι ρυθμιστικές Αρχές των ΗΠΑ εκτιμούν πως η εταιρεία θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικούς κινδύνους στο χρηματοοικονομικό σύστημα στην περίπτωση που καταρρεύσει, και ως εκ τούτου επιβάλλεται αυξημένη εποπτεία.

Κατά συνέπεια, η MetLife θα πρέπει να εμφανίζει και να διατηρεί μεγαλύτερα κεφαλαιακά αποθέματα για την κάλυψη πιθανών ζημιών.

Όπως ήταν αναμενόμενο η MetLife αντέδρασε καταθέτοντας αγωγή τον περασμένο Ιανουάριο, αμφισβητώντας την «ετυμηγορία» του FSOC.

Σήμερα, αμερικανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ρυθμιστική Αρχή υπεραμύνεται της απόφασής της να… σφίξει τον εποπτικό κλοιό στην MetLife. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, στην 75 σελίδων κατάθεσή της, η FSOC τονίζει ότι η εταιρεία θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για το σύστημα εξαιτίας των περίπλοκων χρηματοοικονομικών της συναλλαγών και των δραστηριοτήτων της στις αγορές κεφαλαίου.

Από την πλευρά της, η MetLife δεν κάνει πίσω, υποστηρίζοντας ότι οι δραστηριότητές της δεν εγείρουν κανέναν κίνδυνο για το ευρύτερο χρηματοοικονομικό σύστημα και ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε εσφαλμένες μετρήσεις για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα.

Παράλληλα, η MetLife σημειώνει ότι ο χαρακτηρισμός «συστημική» είναι «πρόωρος», καθώς οι κανόνες που διέπουν τις ασφαλιστικές δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί με αποτέλεσμα η εταιρεία να κινδυνεύει να μειονεκτήσει έναντι του ανταγωνισμού.

Εκπρόσωπος της MetLife δήλωσε: «Η MetLife, όχι μόνο δεν αποτελεί κίνδυνο για την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά είναι μία πηγή χρηματοοικονομικής σταθερότητας. Διαφωνούμε πλήρως με τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και ανυπομονούμε να απαντήσουμε στις δικαστικές αίθουσες τον επόμενο μήνα».

Mega Brokers
Medifirst

Σχόλια

Φόρτωση...
Imperial Insurance
Interlife
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121