
Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και το Τμήμα Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς συνδιοργάνωσαν Εσπερίδα με θέμα: «Η Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά: Παρόν και Μέλλον».
Πρώτος ομιλητής ήταν ο Μιλτιάδης Νεκτάριος, Αναπλ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο οποίος αφού ανέλυσε τη σημασία της Ιδιωτικής Ασφάλισης για τις σύγχρονες Κοινωνίες, βελτιώνοντας σημαντικά την Ποιότητα Ζωής, έθεσε ερωτήματα σχετικά με την Πολιτική Βούληση για την Ανάπτυξη της εγχώριας Ασφαλιστικής Αγοράς και τη διαδικασία επίτευξης αυτής της Ανάπτυξης. Ακολούθησε ο Δούκας Παλαιολόγος, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΑΕΕ, ο οποίος αφού περιέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά, σημείωσε πως η Ανάπτυξή της παραμένει σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τις Αγορές άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, παρότι το μέσο εισόδημα δεν είναι χαμηλότερο. Το κρίσιμο σημείο για την Ανάπτυξη της Αγοράς είναι αφενός η ίδια η Αγορά να προσφέρει Ποιοτικές Υπηρεσίες και αφετέρου η άσκηση Αποτελεσματικής Εποπτείας και Ελέγχου που συμβάλλει αποφασιστικά στην εμπέδωση του κλίματος Εμπιστοσύνης στον κλάδο. Επόμενος ομιλητής ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Υπεύθυνος για θέματα Ανάπτυξης, ο οποίος αφού περιέγραψε το παρόν της ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς, ανέπτυξε τις θέσεις και τις απόψεις του κόμματός του γύρω από τους τρόπους Ανάπτυξής της.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως για διάφορους λόγους η Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά μπορεί να είχε περιορισμένη Ανάπτυξη αλλά έχει Δυναμική. Σημείωσε πως η Ανάπτυξη της Αγοράς στηρίζεται στη Δημόσια Παρέμβαση Ρυθμιστικού χαρακτήρα, στην αυστηρή και άτεγκτη Εποπτεία της Αγοράς, στην καταπολέμηση του ελλείμματος εμπιστοσύνης και στην προστασία των συμφερόντων των Καταναλωτών. Τέλος, επεσήμανε πως είναι επιθυμητό να υπάρχουν Μικρομεσαίες Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά, η τήρηση, όμως, του νόμου είναι αδιαπραγμάτευτη. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ.
Σχόλια

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
Η Interamerican εξαγοράζει το χαρτοφυλάκιο της Gan Direct στην Κύπρο
Πρόταση ΟΚΕ: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένα σπίτια
Τι θα ισχύσει για τον «κουμπαρά» των 60.000 ευρώ
17 έως 21 Αυγούστου τι πληρώνουν e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Ιnsurancemarket: Ασφάλιση σε 3 άτοκες δόσεις μέσω Klarna

Έβαλαν το… χεράκι τους και τα ασφάλιστρα

Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας

Εθνική Ασφαλιστική: Άντλησε €200 εκατ. από τις αγορές

Interlife: Digital Insurance Hub & νέες ψηφιακές υποδομές

To ομαδικό της DRAEGER περνάει από την NN στην Eurolife FFH

Νέα στοιχεία επικοινωνίας με την INSURANCE JSC DALLBOGG


















