ERGO

Ενημερωτική Συνάντηση ΕΑΕΕ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση με τίτλο: «Οι εξελίξεις στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά» που διοργάνωσε η ΕΑΕΕ με πρωτοβουλία της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων. Στόχος της συνάντησης αυτής ήταν η ενημέρωση των εταιρειών μελών της ΕΑΕΕ για τις εξελίξεις σημαντικών ασφαλιστικών θεμάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και για τις επιπτώσεις αυτών στη λειτουργία των [...]

Groupama
Το πάνελ της εκδήλωσης.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση με τίτλο: «Οι εξελίξεις στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά» που διοργάνωσε η ΕΑΕΕ με πρωτοβουλία της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων. Στόχος της συνάντησης αυτής ήταν η ενημέρωση των εταιρειών μελών της ΕΑΕΕ για τις εξελίξεις σημαντικών ασφαλιστικών θεμάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και για τις επιπτώσεις αυτών στη λειτουργία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων στην ασφαλιστική αγορά.

Η κ. Μ. Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια ΕΑΕΕ παρουσίασε τις κύριες εξελίξεις στον ασφαλιστικό κλάδο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η κ. Ρ. Τούτουζα έκανε επισκόπηση μιας σειράς θεμάτων όπως η ίση μεταχείριση, τα PRIPs, οι εναλλακτικοί μηχανισμοί επίλυσης διαφορών και το Solvenvy II. Η κ. Μ. Κρητικού, Τμήμα Εποπτείας Διαμεσολαβητών και Διαφάνειας (ΤτΕ) και ο κ. Α. Χατζηστύλης, μέλος Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων ΕΑΕΕ αναφέρθηκαν στην αναθεώρηση της οδηγίας IMD για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση ενώ η κ. Γ. Κουκουλέτσου, Νομικός Σύμβουλος ΕΑΕΕ ανέλυσε το θέμα της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο κ. Ν. Μακρόπουλος, Πρόεδρος Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων ΕΑΕΕ.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο κ. Μακρόπουλος αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που προγραμματίζει η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων εντός του 2012. Τόνισε ότι στο 14ο συνέδριο Ύδρας που θα πραγματοποιηθεί 27-29 Σεπτεμβρίου 2012, θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ομιλητές μεταξύ των οποίων και ο κ. Olav Jones, Deputy Director General, Insurance Europe (πρώην CEA).

Εντός του Νοεμβρίου 2012 προγραμματίζεται μια εκδήλωση σημαντικού ενδιαφέροντος για την ελληνική ασφαλιστική αγορά με ομιλητές την κ. Michaela Koller, Director General, Insurance Europe και τον κ. Karel Van Hulle, Head of Insurance Unit, European Commission, οι οποίοι θα αναφερθούν στις σημαντικότερες ευρωπαϊκές εξελίξεις στον ασφαλιστικό κλάδο.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστοχώρο της ΕΑΕΕ www.eaee.gr, στην ενότητα «Εκδηλώσεις».

Mega Brokers
Carglass

Σχόλια

Φόρτωση...
Neos Poseidon
Cypria Life
Newsletter

Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά

Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.

Δεν spamάρουμεΑπεγγραφή ανά πάσα στιγμή+11.000 Εγγεγραμένοι επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Insurance Daily

© MORAX MEDIA A.E.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2026

insurancedaily.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής / Διευθυντής: Μωράκης Μιχαήλ

Ιδιοκτησία: Morax Media A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος

Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ

Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672

Email: [email protected], Τηλ: +30 210 9594121