Μια ανακοίνωση για μια «εντυπωσιακή» Ημερίδα που θα συζητήσει για να… λύσει τα μεγάλα προβλήματα του Κλάδου των Ασφαλιστικών εταιρειών εμφανίστηκε στον Τύπο με τη σφραγίδα δύο Συλλόγων, χωρίς όμως την έγκριση του Δ.Σ. του ενός και χωρίς τη συμμετοχή του 98% των μελών και των δύο! Μόλις δύο εταιρείες δήλωσαν συμμετοχή και δέχτηκαν να πληρώσουν, η μία ανακοίνωσε: «Ήταν τόσο μικρό το ποσό που ζήτησαν κι ενώ στην αρχή αρνηθήκαμε, τελικά δεχτήκαμε να το δώσουμε και να συμμετάσχουμε» και η άλλη εταιρεία μάλλον έπεσε θύμα παραπληροφόρησης και βιάστηκε, χωρίς να διασταυρώσει τις πληροφορίες της, γιατί εμφανίστηκε ως πρώτος χορηγός, αλλά και ο μοναδικός του κλάδου! Από τον άλλο σύλλογο μόνο ένα μέλος δήλωσε ως χορηγός!
Το παράδοξο είναι ότι όποιος διαβάσει τους τίτλους που αναφέρουν τα δύο μεγάλα Σωματεία του κλάδου νομίζει ότι πρόκειται για ένα μεγάλο κλαδικό γεγονός, το οποίο πραγματοποιείται με την επίσημη υποστήριξη του κλάδου, ενω επί της ουσίας ο ένας σύλλογος δέχτηκε μάλλον επιπόλαια να επιτρέψει τη χρήση της σφραγίδας του, χωρίς να το περάσει από το Δ.Σ., ενώ ο άλλος δήλωσε ότι πήρε την έγκριση του Δ.Σ. Ο ένας Σύλλογος, μάλιστα, δήλωσε πως μας ζήτησαν να το κάνουν «υπό την Αιγίδα μας», αλλά αρνηθήκαμε. «Μας έγιναν όμως φορτικοί και μας ζήτησαν να αναφέρουν το Σύλλογό μας ως “επίτιμο χορηγό” και τελικά τους το επιτρέψαμε!». Τώρα τι θα πει «επίτιμος χορηγός» άντε να ψάξεις να το βρεις! Φάνηκε πως ο οργανωτής πάσχιζε να εμφανίζει την εκδήλωσή του ως αναγνωρισμένη από τον κλάδο!
Να ξεκαθαρίσουμε ότι όποια Προσπάθεια γίνεται με Στόχο να Προσφέρει «Πρόσθετη Αξία» στον κλάδο των Ασφαλειών είναι ευπρόσδεκτη.
Η ελεύθερη Αγορά είναι διαθέσιμη και ο Υγιής Ανταγωνισμός πάντα Προσφέρει σε όλους.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
Με πονηριές όμως, με οργανωμένη παραπληροφόρηση και με δυο τρεις γνωριμίες, χωρίς καμία προσφορά κάποιας «Πρόσθετης Αξίας» δε γίνονται δουλειές. Μάλλον υποτίμησε την Αγορά μας ο «Επενδυτής», η οποία, παρ’ όλα τα χρόνια προβλήματά της, μπορεί να διακρίνει ποιος προσπαθεί να φανεί χρήσιμος προσφέροντας Χρήσιμες Υπηρεσίες και ποιος προσπαθεί να την εκμεταλλευτεί σκεπτόμενος υστερόβουλα.
Σχόλια

Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Βασικός ο ρόλος των ασφαλιστικών στην Ένωση Αποταμιεύσεων
Generali Culture Month: Στο επίκεντρο οι αξίες & ο άνθρωπος
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

SYNDEA: Στρατηγική προτεραιότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Dallbogg: Στη συνεργασία με εποπτικές αρχές και EIOPA η λύση

"Μητρώο" ασφαλισμένων επιχειρήσεων προτείνει η ΕΑΕΕ στην κυβέρνηση

Αυξημένο κατά 13 εκατ. ευρώ το ενεργητικό των ΤΕΑ

Magenta Insurance: Ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις

ΕΑΕΕ: Που οφείλονται οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Η Cosmote Insurance έγινε Magenta

















