Στην πρόσφατη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης διάχυτη ήταν η αίσθηση ότι απαιτούνται κάποιες αλλαγές στους ισχύοντες Κανόνες της Βασιλείας ΙΙ για την Κεφαλαιακή Επάρκεια των Τραπεζών.
Μάλιστα, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Per Steinbrueck δήλωσε πως οι Κανόνες, έτσι όπως έχουν θεσπιστεί, αντί να βοηθήσουν την έξοδο από την τωρινή Κρίση, αλλά και να προστατεύσουν μελλοντικά τις Αγορές από νέα Ύφεση, πιθανόν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Κι αυτό, γιατί επιτρέπουν στις Τράπεζες να μειώνουν τα Αποθεματικά τους όταν η Οικονομία πάει καλά και τις υποχρεώνουν να συσσωρεύουν Κεφάλαια όταν διαφαίνεται κάποια Κρίση – ακριβώς δηλαδή τη στιγμή που οι Εταιρείες έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη για Χρηματοδότηση.
Ήδη άλλωστε πολλοί φορείς της Ε.Ε. προειδοποιούν ότι το μπλοκάρισμα της Πιστωτικής Ροής (περιορισμός των δανείων) παραμένει το κύριο εμπόδιο για την Οικονομική Ανάκαμψη.
To θέμα θα ξανασυζητηθεί στις αρχές Οκτωβρίου, όπου θα έχει ολοκληρωθεί και σχετική Μελέτη-Έκθεση για όλα τα παραπάνω από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σχόλια

Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Βασικός ο ρόλος των ασφαλιστικών στην Ένωση Αποταμιεύσεων
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

SYNDEA: Στρατηγική προτεραιότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Dallbogg: Στη συνεργασία με εποπτικές αρχές και EIOPA η λύση

"Μητρώο" ασφαλισμένων επιχειρήσεων προτείνει η ΕΑΕΕ στην κυβέρνηση

Αυξημένο κατά 13 εκατ. ευρώ το ενεργητικό των ΤΕΑ

Magenta Insurance: Ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις

ΕΑΕΕ: Που οφείλονται οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Η Cosmote Insurance έγινε Magenta


















